Guides Nyheder

Undgå at blive snydt af din erhvervsudlejer

For mange virksomheder og forretninger, kan det bedre betale sig, at leje lokaler end at købe. Når man lejer har man en mere fleksibel løsning, der er bedre egnet til virksomheder i vækst. Dermed risikerer man ikke at være bundet til for små lokaler, hvis forretningen skulle vokse eksplosivt.

Andre vilkår

Som erhvervslejer kan det være svært at finde ud af ens vilkår, hvis de ikke fremgår direkte af kontrakten. Udlejning er til erhvervsformål er nemlig underlagt andre regler end almindelige, private udlejninger. Det kan skabe forvirring i forhold til ens lejevilkår, når man er vant til andre ting privat.

Som erhvervskunde bør du sætte dig ind i de basale områder, hvor erhvervsleje og leje til private adskilles. Det kan redde dig fra trælse overraskelser senere hen. Jo bedre du selv kender dine rettigheder, des mindre er din risici for at blive snydt.

Brodne kar

Vi vil gerne tro det bedste om vores medmennesker, og de fleste erhvervsudlejere er heldigvis ærlige og reelle mennesker. Desværre findes der også brodne kar imellem, der gerne vil vildlede deres lejere, hvis det er til egen fordel.

Problemet med udlejere er, at man ofte først opdager, at man har fat i en mindre reel type, når det er for sent. Det kan sætte en i en uheldig position, der nemt kan blive forholdsvis dyr for dig at slippe ud af igen.

Dette skal du gøre

Hvis du er kommet i kløerne på en ubehagelig udlejer, kan det være en rigtig god idé at alliere dig med en dygtig boligadvokat. Det er ikke altid nemt at holde styr på alle love og paragraffer, men hvis du vælger en fagmand, så får du samtidig en garanti for, at der er mindst én person på dine side, der har helt styr på paragrafferne.

Det koster lidt at hyre en boligadvokat, men i mange tilfælde tjener han eller hun sin egen løn ind adskillige gange. Hvis du hyrer en bolig advokat, så betaler du en fast pris, som du selv kender, mens prisen hvis du er overladt alene til udlejers nåde kan blive meget høj. Dertil kommer det principielle i, at man ikke vil acceptere at blive udnyttet.

Heldigvis slipper de fleste for grimme oplevelser med udlejere, men en boligadvokat kan være uundværlig, hvis uheldet skulle være ude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *