Aktier

Lad ikke hørelsen ødelægge møder

Alderen indhenter os alle om vi vil det eller ej, men det er ikke ensbetydende med, at vi ønsker at sætte farten ned rent professionelt. For mange er arbejdet en positiv del af deres hverdag, og det kan den også sagtens fortsætte med at være selvom vi bliver ældre. Man kan imidlertid ikke benægte, at der er visse ulemper ved at blive ældre – heriblandt også, at hørelsen for mange bliver dårligere.

Dårlig hørelse og professionel indsats

Møder er en vigtig del af arbejdslivet, og det er især her, at nedsat hørelse kan vise sig at være en markant gene. Når man er i en samtale på tomandshånd, er det nemmere at fokusere sin opmærksomhed om at høre alle detaljer i samtalen, men denne mulighed er ikke til stede ved et mødebord, hvor samtalerne ofte flyder på kryds og tværs.

I længden er dette både trættende og uhensigtsmæssigt – både for dig, men også for din ansatte eller kolleger. Personer med nedsat hørelse vil ofte opleve at forsamlinger virker ekstra trættende, eller at de går glip af vigtigt detaljer, som de burde have opfattet.

Du kan selv gøre flere ting for at sikre, at du får mest muligt ud af et møde. Forsøg eksempelvis at placer dig nogenlunde midt i rummet, så du ikke sidder langt væk fra nogen af mødedeltagerne. Derudover er det en god idé at begrænse støjen udefra ved eksempelvis at lukke døren eller vinduer.

 

Nem og diskret løsning

For nogen bliver dårlig hørelse så stor en gene, at det opleves som et reelt handicap i hverdagen. I disse tilfælde er det ikke længere nok at koncentrere sig i mødesituationer og at tage forholdsregler.

Hvis du oplever dette, bør du overveje et nemt og diskret høreapparat, som kan hjælpe dig med at få mere ud af møder.  Indenfor høreapparater er der sket stor innovation indenfor de seneste år. Høreapparater er ikke alene blevet mindre og mere komfortable. De er også blevet mere præcise til at gengive eksempelvis tale, men samtidig minimere støjfrekvenser. Dette er en stor kontrast til de høreapparater, som man så for bare ti år siden.

Det er ikke sjovt at blive ældre, og mange vil ikke indrømme, at de måske har behov for ekstra hjælpemidler. For mange er et høreapparat imidlertid en mindre revolution, som både giver mere glæde og overskud på arbejdspladsen og i hjemmet.

Hvis an ønsker at læse mere om høreapparater, kan man nemt finde mere information her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *