Guides

Tænk salg gennem hele din virksomhed

Med mange nye virksomheder er der kommet en slem tendens til at se ned på salgsafdelinger, fordi vi allesammen kender til historier om apps, hvor det blot handler om at få mange brugere, og så skal man nok finde en køber og alle bliver rige.

Dette er dog ikke en særlig hensigtsmæssigt forretningsplan, og selv hvis planen er at få mange brugere, så er det, fordi I mener, at det gavner jeres salg på lang sigt, og det er derfor, at I altid bør tænke på salg.

 

Salg handler ikke kun om penge

Det er vigtigt at påpege, at når vi taler om salg, så taler vi om mange ting. Det kan også være, når jeres ansatte går ud og promoverer jeres virksomhed på forskellig vis. Her er der også tale om salg. For det er stadigvæk salg af virksomhedens brand, og hvis det handler om at få gratis brugere, så skal I stadigvæk ud at sælge idéen om, at folk skal signe op til jeres app eller ydelse.

Hvis I har en virksomhed som sælger noget direkte,  så er det vigtigt, at hele virksomheden støtter op om salgsafdeling. Måske kan marketingafdeling arbejde sammen med salgsafdeling, hvis der er noget, som de gerne vil have, at de skal gøre for at sælge jeres produkter længere.

Det hele bør altid hænge sammen på den måde, da der ikke er nogen virksomhed uden salg. Selv hvis I har verdens bedste produkt, så er der ikke nogen, som finder ud af det, medmindre I fortæller dem om det. Det er marketing.

Marketing er til for at sælge. Men stort set alle virksomheder bør også have mere direkte sælgere, som går ud og promoverer og direkte sælger jeres ydelser og produkter hele tiden. Det er sådan set bare en anden form for marketing, hvor sælger fortæller om jeres produkt, så de også vil købe det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *