Guides

Hvordan laver du den bedste investering?

Mange taler om at investere sine penge, for at tjene penge på lang sigt, og for at sikre sig at man har penge sat til side til når man bliver ældre. Men hvad er egentlig den bedste måde at investere sine penge på? Det kan være svært at gennemskue, hvordan man laver den bedste investering, og derfor er det vigtigt at undersøge sine muligheder først. Hvor god en investering forskellige ting er, afhænger af hvordan markedet ser ud, og dette er derfor det første du bør finde ud af.

Hvorfor investere dine penge?

De fleste kan godt lægge lidt penge til side om måneden – typisk ryger disse ind på en opsparing, som har en meget lav rente, hvilket vil sige at pengene nærmest bliver mindre værd, på grund af inflationen. Så hvis du planlægger at spare op over lang tid, f.eks. for at kunne købe fast ejendom, eller for at kunne leve godt når du bliver pensioneret, kan det være en god idé at undersøge, om du kan investere dine penge i noget klogt. På denne måde vil pengene ligge et andet sted, men de vil blive mere værd, hvis de ting du har investeret i bliver mere værd – og du vil derfor tjene penge, uden reelt set at gøre noget selv.

Det kan også være spændende at investere nogle af sine penge – lidt ligesom at spille lotto, eller spille på spilleautomater, kan det give et ”rush” at se sine investeringer stige, og hvis du er skarp kan du tjene mange penge over lang tid på at vælge de rigtige ting at investere i. Før du investerer dine penge, skal du gøre op med dig selv, hvor længe du kan ”undvære” pengene – om din investering er kort- eller langsigtet. Hvis du har brug for pengene igen inden for de nærmeste par år, er din investering kortsigtet. Hvis du derimod ikke skal bruge dem før din pension, altså om 10+ år, er din investering langsigtet – og dette giver flere muligheder.

Som alternativ til investering kan du overveje fast ejendom, obligationer og unoterede selskaber.

Se blandt andet BedsteInvestering.dk og gør dig klogere på det generelle emne investering.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *