Nyheder

Undgå arbejdsskader

Det sker desværre stadigvæk alt for ofte, at der kommer arbejdsskader i mindre håndværksvirksomheder som malere, tømrere, elektrikere osv.

Hvor der har været kæmpe fokus ved håndværkerarbejde, som foretages på stillads, så har der slet ikke været samme fokus på håndværkerarbejde i private hjem eller for virksomheder.

Det skyldes især, at det generelt er langt mere sikkert, da det er begrænset, hvor langt man kan falde, hvis man laver arbejde indenfor. Med stilladsarbejde er der en række krav, som man skal leve op til, da man ikke vil have, at nogen kommer galt af sted, da man i værste tilfælde kan risikere at dø.

 

Arbejdsskader koster mange penge

Arbejdsskader er en kæmpe omkostning for virksomheder, da de skal ansætte nye ansatte, hvis der sker de gamle noget. For håndværkerne selv har det kæmpe konsekvenser, da en arbejdsskade kan gøre, at man ikke kommer tilbage på arbejdsmarkedet igen.

 

Dermed ender man med at miste mange penge set over hele ens arbejdsliv, og desuden er det ikke rart at leve med generne fra en arbejdsskade. En arbejdsforsikring vil sjældent dække alle de omkostninger, som der kommer af at få en arbejdsskade. Pludselig kan man heller ikke lave arbejde i sit eget hjem, så derfor har en skade langt større omkostninger end blot de økonomiske ved, at man ikke kan passe sit arbejde.

 

Derfor er det vigtigt, at man passer på sig selv i alt slags arbejde, og det er vigtigt, at virksomheder hele tiden taler med deres ansatte om, hvordan de kan undgå arbejdsskader.

 

Tænk altid på sikkerhed

Mange håndværkere tænker først på, hvordan de hurtigst muligt kan udføre et stykke arbejde. I stedet er det vigtigt, at håndværksvirksomheder lærer deres ansatte, at de først og fremmest skal tænke på sikkerhed og hurtighed aldrig kan være det vigtigste. Det kan virke sådan for nogle håndværkere, hvis de er ansat på akkord. Men på langt sigt er det aldrig en god idé.

 

Her er det vigtigt, at man altid bruger det helt rigtige værktøj til arbejdsopgaver. Det er f.eks. vigtigt, at man altid bruger en stige, hvis man skal arbejde med højder. Da en stige ikke bare er en stige, er det vigtigt, at man altid sørger for at vælge den helt rigtige stige. I kan læse mere om det her.

 

En stige skal ikke kunne skride, når der arbejdes på den, og derfor er det vigtigt, at håndværkere altid har deres egen stige med, medmindre de er helt sikker på, at de kan bruge en anden.

 

Tænk langsigtet

Det helt store problem med arbejdsskader er, at mange håndværkere har fokus på hurtighed frem for sikkerhed. Dette må ikke ske, da det er en kortsigtet løsning. Hvis man på kort sigt får en arbejdsskade, så kan den ødelægge resten af ens liv.

 

Derfor skal virksomheder og ansatte altid tænke langsigtet og aldrig gøre noget, som kan udsætte ansatte for unødvendig fare.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *