Guides Premium

Få højere profit som ejendomsinvestor

Der er mange måder at investere sine frie midler på, og især risikovilligheden er en stor del af regnestykket. Den nok mest udbredte måde at investere sine penge på er ved investering af aktier eller valuta. Men hvis investeringsindskuddet rækker til lidt mere end gennemsnittet, så kan det være interessant at kigge på ejendomsinvestering.

Derfor får du her 3 gode råd om ejendomsinvestering, som du måske kan drage fordel af.

 

Boliger du skal kigge efter

Urbaniseringen er efterhånden et velkendt fænomen – folk flytter til byerne. Så hvis målet er at score en høj profit, så kan det kan være en god idé at se på tendenser i samfundet. Netop den høje efterspørgsel i og omkring de danske storbyer er noget, som du bør tage med i dine overvejelser, når du skal købe en bolig som investeringsobjekt.

Her er det naturligvis ofte lejligheder, som der er tale om, og det kan være svært at vurdere hvad du skal kigge efter. Alt efter din personlige risikoprofil, kan det være en god idé at investere i noget, som der er høj efterspørgsel på. Dette skyldes, at du dermed bliver i stand til at sælge boligen hurtigt, hvis du af den ene eller anden årsag ikke længere er i stand til at eje boligen.

For tiden er det især 2 og 3 værelseslejligheder, som er særdeles populære, da denne type bolig rammer det gennemsnitlige månedlige budget, som den almene dansker kan finansiere.

 

 

Boligens stand før og efter køb

Når du skal investere i en bolig er det selvfølgelig også relevant at kigge på boligens stand. For det første har det naturligvis en betydning for den pris, som du skal betale den tidligere ejer af boligen. Men det har i særdeleshed også en betydning for den mængde arbejde, som du skal lægge i boligen før du enten lejer den ud eller sælger den igen.

Du vil som ejendomsinvestor opdage, at dette bliver en helt central del af din strategi, da der både kan være mange penge at vinde og tabe i forbindelse med denne overvejelse. Vælger du at købe en fuldstændig nyrenoveret bolig, så sparer du dig selv for en masse arbejde og kan hurtigt leje den ud. Til gengæld vil dette også betyde at du alt andet lige ikke kan få lige så meget for boligen, når du skal sælge den igen.

Vælger du derimod at købe en bolig med slid på, kan du i mange tilfælde forholdsvis billigt renoverer visse dele af lejligheden. Eksempelvis er der mange boliger, som ville have godt af at få skiftet vinduer, da dette både er godt for isolationen og er meget bestemmende for lysindfaldet i boligen.

 

Den månedlige leje

En anden årsag til at det kan være rationelt fornuftigt at investere i en bolig i byen er, at de alt andet lige skaber grundlagt for den højest mulige husleje – noget du som ejendomsinvestor bør tage højde for.

Når du skal bestemme den månedlige husleje, er der nogle forskellige parametre du kan kigge på, så du er sikker på at bestemme den mest optimale husleje.

 

  1. Markedslejen – hvad koster lignende boliger
    Her er der ikke blot tale om boliger i samme størrelser, men snarer boliger i samme størrelse i samme område eller i samme opgang. Dette kan du undersøge på forskellige boligportaler eller i ejendomsforeningen.
  2. Egenudgifter – hvad skal du selv betale for driften af lejligheden
    Når du bestemmer huslejen skal du udover at afgøre, hvorvidt huslejen skal være med eller uden forbrug af vand, varme og el, også medregne udgifter til ejendomsforeningen. Her er der tale om udgifter til renovering af opgangen, gården, taget mm. Dette kan du undersøge i ejendomsforeningen.

 

Der er selvfølgelig mange andre overvejelser, som du bør gør dig som ejendomsinvestor, men ovenstående vil næsten altid være vigtige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *