Nyheder

E-handlen fortsætter med at vokse – men en uddannelse udebliver

Ifølge de seneste tal fra Dansk E-handel er e-handlen vokset med over 20 % i løbet af det sidste år og der-med overgår branchen sin egen rekord. Men på trods af den store vækst, er der stadig ikke oprettet en egentlig uddannelse i ecommerce og online marketing.
E-handlen er godt på vej imod 110 milliarder i omsætning
E-handlen i Danmark fortsætter med at buldre derudaf. Ifølge en nylig undersøgelse er e-handlen vokset med hele 20% i forhold til samme periode sidste år og dermed er 2016 på vej til at blive et rekordår for dansk e-handel på trods af at branchen hvert år siden 2008 har vokset med over 10% om året. På baggrund af udviklingen i 2016 forventer flere interesseorganisationer, at e-handlen runder en samlet værdi på 110 milliarder kroner, hvilket svarer til cirka 10% af danskernes samlede privatforbrug. Dermed er Danmark helt på niveau med både Norge og Sverige, selvom forbrugerpriserne er langt højere i Norge end herhjemme, og selvom der er næsten to svenskere for hver dansker.

Stadig ingen uddannelse inden for digital marketing og e-commerce
Men på trods af den store vækst, så er der på nuværende tidspunkt ikke blevet oprettet en reel uddannelse inden for blandt andet ecommerce og ikke mindst online marketing. Dette betyder, at på trods af den store vækst så er langt størstedelen af de personer der i dag beskæftiger sig med online marketing selvlærte og det kan på sigt blive en udfordring på sigt, hvis branchen skal opretholde sit høje væksttempo. Selvom der ikke er oprettet en række samlede uddannelser på hverken erhvervs- eller universitets niveau, så er det muligt at tage en række kurser. En af disse kurser udbydes af konsulenthuset Bigum og co og her bekræfter man den nuværende tendens med begyndende rekrutterings problemer

”Det er tydeligt, at der er flaskehals problemer i denne branche. Væksten er der, men udbuddet af uddannelser og kurser er meget lille. Vi har hos os valgt at henvende os til arbejdsløse, da der særligt stadig er man-genyuddannede inden for en lang række relaterede brancher som kommunikation og marketing der går arbejdsløse”, siger virksomhedens direktør.

Store gevinster ved at oprette en egentlig uddannelse
Hos Bigum og co er man ikke i tvivl om at det på sigt vil være en rigtig god investering at oprette en egentlig uddannelse inden for både ecommerce og online marketing. Her fremhæver man særligt at online marketing er et felt hvor der allerede er en lang række relaterede uddannelser hvorfor det hurtigt burde være muligt at skrue en samlet uddannelse sammen i digital marketing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *