Nyheder

Sunde medarbejdere gør virksomheder sunde

Det generelle fokus på sundhed, der har spredt sig i Danmark, har nu smittet af på de danske virksomheder.
Den sunde bølge har primært været i offentligheden, hvor flere og flere sunde alternativer til take-away, samt rygeforbud på de fleste store offentlige steder såsom tog og metrostationer er en del af danskerne hverdag i stigende grad. Men nu viser undersøgelser, at virksomheder ligeledes kan få meget ud af sundheden for deres medarbejdere, hvilket der er kommet et øget fokus på de sidste år.

Øget produktivitet

En sund livsstil har stor påvirkning på medarbejdernes produktivitet. Fysisk aktivitet og en ordentlig kost har en påvirkning på humøret og evnen til at tænke bedre. Dette er bevist af sundhedsstyrelsen, der ligeledes anbefaler, at spise frugt i løbet af dagen, så blodsukkeret forbliver på et stabilt niveau, hvilket gør arbejdsevnen effektiv igennem hele dagen.

De sundhedsfremmende tiltag bliver i mange af de store danske virksomheder taget vel imod, hvilket også har smittet af på den fysiske aktivitet, samt de forbedrede kostvaner i medarbejderens privat.

Birgitte Escherich fra Kostkompangniet, der blandt andet vejleder virksomheder i sundhedsstrategi udtaler, at kaffen i højere grad bliver udskiftet med morgenjuice og grønne smoothies, hvilket er sundt for både virksomhed og medarbejder.

KitchenOne har lavet en grundigt test af foodprocessorer, der kan lave smoothies, og juice, for bedst muligt at starte en sund og produktiv dag

 

Mindre sygefravær

Sundhedsstyrelsen har i mange år anbefalet danskerne, at motionerer spise sundt. Den sunde livsstil, hvor fysisk aktivitet er en del af hverdagen, mindsker risikoen for sygdomme betydeligt. Det er ikke kun de alvorlige sygdomme, men også ganske almindelige influenza lignende sygdomme der mindskes, da immunforsvaret styrkes ved fysisk aktivitet, og sund kost.

Dette har mange af de danske virksomheder fået øjnene op for, hvilket har medført en lang række tiltag der skal være med til at gøre medarbejderstaben sundere. Det er blandt andet kantineordningerne, der har fået en sund vinkel, hvor det primært er sunde retter, der har udskiftet de store tunge buffeter man har kunne opleve i mange af de store kontor virksomheder.

Sund kost og motion mindsker samtidig risikoen for at medarbejderne bliver ramt af stress, hvilket er en stigende sygdom i det danske samfund. Flere går ned med stress hvert år, som resultat af en travl hverdag. Dette kan medføre lange sygemeldinger og store omkostninger for både medarbejder og virksomhed.

I mange af de store danske virksomheder, er det blevet muligt at træne efter arbejde. Det kan nemlig være svært at få tilpasset hverdagen for mange medarbejdere, så der bliver tid til træning. Dette har en lang række virksomheder forsøgt at imødekomme, ved at oprette træningsmuligheder på selve arbejdspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *