Guides Uncategorized

Gør din arbejdsplad mere miljøvenlig og aktiv – med cyklen

Vidste du, at vi danskere cykler mindre end vi gjorde i 1990´erne? Rent faktisk er der et fald på hele 10%. Det skyldes at bilen er langt mere foretrukken som transportmiddel, men det er en skam. Der er mange helbredsmæssige og funktionelle fordele ved at tage cyklen på arbejde, læs mere her..

Lad bilen stå derhjemme

Indfør initiativer der kan reducere medarbejdernes afhængighed af at tage bilen til og fra arbejde. Medarbejdere der bor længere væk kan opfordres til at benytte offentlig transport. Har virksomheden midlerne, kan der tilbydes rabat for de omkostninger den offentlige transport medfører. Det er til gengæld belevt meget mere ”populært” at medbringe sin cykel i den offentlige transport. Der er hele vogne til det i togene og der er oftest plads i busserne. Der er dog visse regler for busserne, i forhold til tidspunkter man kan for eksempel medbringe cykler. En cykel fylder for nogle personer i bussen og tager selvfølgelig derfor ekstra plads.

En bil enten nyere eller ældre model lægger et godt tag op den månedlige økonomi. Stigende benzin- og diesel priser, dækpris, forsikringer, lån, afgift, syn og småjusteringer er nogle af de mange udgifter bilen giver. En cykels udgifter er mindre i antal og pris. Der er cyklens pris, livstidsservice, hvis man ønsker det, eftersyn og mulige punkteringer eller vedligeholdelse.

Start dagen med ilt til hjernen

Dine kollegaer vil misunde dig, når du kommer frisk ind på kontoret efter en lækker morgen-cykeltur. Du kan samtidig være med til at motivere dine kollegaer til at bruge cykel på arbejde.

Start din dag på den rigtige måde, på den rigtige cykel. Om end det er en herrecykel eller damecykel kan den findes hos de fleste cykelforhandlere. Blandt andet har Pedalatleten.dk udsalg lige nu på en lang række cykler, som er velegnede til alle køn. De har selv i deres beskrivelser fokus på, at cyklen er et vigtigt transportmiddel, som de fleste desværre fravælger.

Ved at tage cyklen undgår man en masse unødig ventetid, samt de mange, lange kører der kan opstå i morgentimerne til arbejde eller efter arbejde. Yderligere er cyklen en god mulighed for at presse motion ind i en eller travl hverdag, samt en god mulighed for at få den friske luft den krop har brug for. Det er godt med lidt ilt til hjernen, inden man sætter sig ind på kontoret. Du kan få en bedre kondition, selvfølgelig alt efter ens distance, samt et bedre humør, ved at sætte fødderne i pedalerne.

Cyklen løser de små og store problemer

Klimavenlig kørsel kan reducere CO2 -udeledning og særligt hvis der køres hurtigt bruges der langt mere benzin og derfor udsender langt mere CO2. Er det okay hvis ens medarbejdere til tide arbejder hjemmefra og derfor ikke har transporten? Der findes mange gode elektroniske muligheder og flere holder også møder over computeren, f.eks. videokonference.

Hvis man arbejder på et kontor inde i byen og også har møder ude af huset, er der en chance for, at nogle af dine kunder ikke befinder sig langt væk. Der er ikke langt imellem destinationerne i for eksempel københavnerområdet. Kontoret kunne investere i en vis mængde cykler, som alle bedarbejderne kan benytte til arbejdsrelaterede ærinder.

Med en cykel er der ingen problemer med parkeringspladsen. Du har sikkert kørt rundt og ledt efter parkeringsplads og endda endt med at parkere meget længere væk, eller du har måske kørt meget tidligere for at være sikker på at få en parkeringsplads. Når du tager cyklen, så skal du bare cykle lige hen til døren af din endestation og ingen parkeringsplads er nødvendig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *