Guides

Er du klar over, hvor vigtig god ledelse er?

Hvis du har været eller er på arbejdsmarkedet, har du helt sikkert stiftet bekendtskab med en eller anden form for ledelse. Ledelse findes i mange forskellige former, og det kan enten være med til at motivere dig helt vildt, eller det kan være med til at fjerne alt din arbejdsglæde. Her diskuteres forskellige former for ledelse, som kan hjælpe dig i dit arbejdsliv.

Virksomheder og ledelser varierer

Ligesom vi mennesker er forskellige, er virksomheder og derfor også ledelser forskellige. De varierer i millioner af former og konstellationer. Den form for ledelse, du har stiftet bekendtskab med, kan altså være helt unik eller ret udbredt. Det er ikke til at vide umiddelbart.

Ledelse afhænger meget af, hvilken type virksomhed der er tale om. Er det en offentlig instans, er det helt tydelig retningslinjer for hierarki, kultur og organisation, hvor det i den private sektor kan variere mere og være mere dynamisk.

De fleste steder er der et hierarki med en direktør eller ejer, hvor der så er forskellige lag af ledere og ansvarlige. Mange virksomheder har brede og dybe strukturer med forskellige afdelinger, men der er også nogle, der tror på en flad struktur, hvor alle stort set er lige og behandles ens og har den samme portion ansvarsområder.

Nutidens medarbejdere vil møde forståelse og ansvar

Gennem tidernes løb har medarbejderes mentalitet, arbejdsmoral og motivationsfaktorer ændret sig. Dem, som er pensionerede nu, tilhørte den generation, der var specialiseret i én ting og som trivedes med vante rammer, struktur og en ensformig hverdag med en høj kontrol i organisationen. De blev ofte længe på den samme arbejdsplads.

Siden da har nogle ting ændret sig. Denne generation stiller større krav til de mere bløde værdier. Nutidens medarbejdere vil føle sig hørt, føle at de har en mulighed for at udvikle sig og få mere og mere ansvar.

Der bliver også efterspurgt selvledelse i højere grad, hvor hver medarbejder har et større ansvar med tidens løb, og på den måde udglattes noget af hierarkiet i nogle virksomheder i denne periode.

Find den rette leder

Lige meget hvordan nutidens arbejdsplads ser ud, er det ikke til at komme udenom, at der er brug for en god leder. Hvad en god leder er, er sværere at definere, da det kan være meget forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads og fra branche til branche.

Hvis du sidder i en virksomhed, som skal til at finde en ny eller flere nye ledere, kan det være en god ide at alliere sig med nogle, der har erfaring på området, og som kan sætte sig ind i, hvilken type leder der vil passe til din specifikke virksomhed og situation.

Det kan netop være svært at vide, hvem og hvilke kompetencer man skal efterspørge og lede efter. Hvis du er på udkig efter hjælp inden for Executive Search Denmark, så klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *