Uncategorized

Er der styr på leasing i din virksomhed?

Leasing er et stadigt voksende marked i Danmark, og de fleste af os er ved at få øjnene op for leasing i det private. Erhvervsleasing har dog været en ting i rigtig lang tid, og det er også kommet for at blive, der er mange grunde til at lease og ofte vil det være billigere for din virksomhed.

Leasing til erhverv

Der findes mange forskellige typer af leasing, mange typer der passer perfekt til forskellige situationer. En af dem er erhvervsleasing, ved denne type leasing betaler arbejdsgiveren for alle udgifter i forbindelse med bilen. Hvis du dog vælger at benytte bilen i det private, vil du blive beskattet af fri bil. Ved du allerede nu at du vil benytte den leasede bil i det private kan du med fordel lease en bil der er ældre end tre år, da du på denne måde vil blive beskattet af handelsværdien og ikke nyprisen på bilen. Derudover modtager du alle fordelene ved flexleasing, dvs. nedskrivning af afgiftsfri bil og lavere kapitalbinding.

Split din leasing

Hvis du har planer om at benytte den leasede bil til privat brug, kan det være en fordel at splitte leasingaftalen mellem dig og din arbejdsgiver. Ved splitleasing bliver udgifterne for bilen delt mellem dig og din arbejdsgiver, dvs. kører du f.eks. 25% privatkørsel og 75% af tiden erhvervskørsel, vil udgifterne til bilen blive splittet i samme forhold. Ofte vil det være leasingfirmaet der varetager fordelingen af udgifter til reparation, benzinkort og selve ydelsen til leasing. Fordelen ved denne fordeling er at du slipper for at blive beskattet for dit private brug af bilen, og samtidig vil firmaet spare på leasing, hvilket i nogle tilfælde kan give råderum til at lease en større firmabil. Som udgangspunkt kan det bedst betale sig at splitlease hvis du har over 60% erhvervskørsel, der er dog få situationer hvor det sagtens kan betale sig med mindre erhvervskørsel, som f.eks. hvis du selv ejer virksomheden.

Gul leasing

Hvis du dog ønsker at kører i ny Mercedes og er ligeglad med bagsæderne i din bil, vil det være en mulighed for dig og din arbejdsgiver at flexlease en bil på gule plader. En sådanne leasing aftale har typisk en løbetid på 12 måneder hvor du betaler en førstegangsydelse og derefter en månedlig ydelse. Dvs. du hermed kan få mulighed for at lease drømmebilen til en langt lavere pris end normal leasing. Efter 3 år er en bil på gule plader markant nedskrevet, og da processen der fjerne bagsæder er skånsom vil det herefter være muligt at omdanne bilen til en personbil på hvideplader.
Har det vækket din interesse som arbejdsgiver eller som medarbejder at lease, så tag et kig på Nellemannleasing.dk, hvor de står klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige leasing til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *