Nyheder

Boligfesten skaber vækst i sit kølvand

Det er ikke bare ejendomsmæglere, boligadvokater og realkredit institutter, der glæder sig over boligfesten, der betyder en kraftig stigning i bolighandlen landet over, også flyttemændene nyder godt af udviklingen på boligmarkedet. Det viser en regnskabsgennemgang foretaget af Deloitte, at 93 procent af flyttevognsmændene havde overskud i 2015 mod kun 77 procent i 2014. Samtidig er indtjeningen pr. ansat fordoblet i samme perioden, og flyttefirmaerne kunne i gennemsnit indsætte 51.000 kr. i banken pr. ansat mod kun 21.000 året forinden. Det er en stigning på 149 procent.

Flyttefirma oplever vækst i hele landet

Denne fremgang ser man som en positiv udvikling hos flyttefirmaet DMU-flyt.dk, som er et flyttefirma med 13 års erfaring, der holder til på Sjælland, men som flytter for private såvel som erhvervskunder i hele Danmark, både i ind og udland. De oplever især en stigning i flytteopgaver i København området og de omkringliggende byer, mens de fra resten af Sjælland oplever et mere stabilt niveau af flytteopgaver. Dette støttes godt op af Deloittes resultater fra undersøgelsen, som netop viser, at det især er flyttemænd, der servicerer Københavnerområdet, der tjener godt på de mange opgaver.  Derimod viser undersøgelsen at flytteopgaverne i Midt- og Nordjylland er uændrede i antal, mens det ligeledes går godt i Syddanmark, der dækker Fyn, øerne og Sydjylland.

Ligeledes er der ekstra salg i flytteopgaver ud over Danmarks grænser Danskerne Her ligger danskerne som nummer 2 i forhold til det land, hvor flest borgere flytter udenlands.

Danskerne er i højere grad villige til at betale flyttefirmaerne for at klare opgaven i stedet for at stå for opgaven med at pakke sammen og leje bil selv, samt finde familie og venner, der gider hjælpe med flytningen. På den måde går danskerne ind for convenience omkring flytningen såvel som på andre områder af deres forbrug.

-Det er en tidskrævende og stressende opgave at skulle rykke teltpælene op, så jo nemmere man kan klare overgangen jo bedre.

Erhvervslivet flytter sig også

Også for erhvervsflytninger er der sket en stigning i flytteopgaver. Det kan være dyrt for arbejdsgiverne at lade flytningen ske på hverdage, da det betyder, at de ansatte ikke kan passe deres arbejde en hel dag. Derfor foretrækker virksomhederne at hyre flyttefirmaerne til at flytte over weekenderne, selvom det betyder en højere samlet pris, end hvis der skulle flyttes i hverdagene.

-Det er ikke kun en god udvikling for branchen. Det betyder også, at vi kan tilbyde flere flyttemænd fuldtidsstillinger i virksomheden. Vi holder nøje øje med boligbranchen, for ligesom andre virksomheder, skal vi være omstillingsparate og tilpasse son konjunkturerne i markedet, så vi ikke brænder inde med en masse mandskab, der ikke har noget at lave. Det er en balancegang, for samtidig vil vi ikke afvise opgave fordi vi er underbemandede. Det ser dog ikke ud som om, at udviklingen vender lige foreløbig, så der er grund til at være glade.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *