Guides

Skal din virksomhed bruge freelancere?

Internettet har gjort verden meget mindre, hvilket har ændret måden, vi tænker på at opbygge en organisation. Det er i dag muligt at drive en virksomhed, meget mere fleksibel virksomhed ved at bruge freelancere.

Det smarte ved freelancere er at ansættelsesprocessen er meget kortere, og du kan finde meget mere specialiserede folk på kortere tid end før.

Spørgsmålene mange virksomhedsejere står tilbage med er:

Hvornår bør jeg ansætte en freelance? Hvordan finder jeg den rigtige freelancer? Hvilke opgaver kan jeg få løst?

Hvornår bør du bruge en freelancer?

Det første spørgsmål som de fleste gerne vil have besvaret er hvornår, man bør bruge en freelancer. Generelt skal du bruge freelancere til midlertidige arbejdsopgaver, da det er langt billigere end at hyre en fuldtidsansat. En anden fordel ved at vælge freelancere fremfor at have en fuldtidsansat er, at du kan finde en, som er specialist til lige netop din arbejdsopgave.

Hvis du har en type opgave, som du forventer at få mange af for fremtiden, så kan du altid tilbyde din freelancer en fuldtidsstilling, når du har nok arbejdsopgaver.

 

Start med at lede på Upwork

Når du har en opgave, som du gerne vil have løst, så er Upwork.com det første sted, som du skal lede. Det er den største online freelance portal, hvilket næsten altid betyder at du kan finde en kompetent freelancer.

Upwork har freelancere fra hele verden, som arbejder med alt fra salg til raketvidenskab.

 

Vær meget specifik i dit jobopslag

Det vigtige når du laver et jobopslag, så er det vigtigt at du er meget specifik i dit jobopslag. Ved at være præcis i dit jobopslag, så gør du det lettere for freelancerne at vurdere, om de har kompetencerne til at løse din opgave.

En anden ting, som du skal være opmærksom på er, hvor meget du er klar til at betale. Du får langt hen af vejen, hvad du betaler for, hvorfor du ikke skal være alt for nærig med betaling.

 

Freelancere er ikke kun gode til online opgaver

Sider som Upwork.com er gode, hvis du skal have løst en online opgave. Hvis du derimod gerne vil have en freelancer, som kan løse et fysisk arbejde for dig, så skal du lede andre steder efter freelancere.

Hvis du er håndværker, og mangler arbejdskraft til et enkelt projekt, så kan det mange gange ikke betale sig at ansætte en person fast. Du bør i stedet ansætte en freelance håndværker, som kun er ansat til at løse den enkelte opgave.

Du kan finde billig polsk arbejdskraft, som gerne vil udføre midlertidige opgaver og samtidig til en lavere pris end en dansk håndværker.

Nu tænker du sikkert:
Hvordan sikre man kvaliteten af de udenlandske freelancere?

Den bedste måde er at bruge et bureau, som finder en dygtig freelance håndværker til dig. Du kan læse mere her om, hvordan du finder en dygtig udenlandsk håndværker til en midlertidig opgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *