Nyheder

Flere får nej til boligkøb i udkants Danmark

Boligmarkedet i Danmark er brandvarmt for tiden. I de større byer som København og Aarhus stiger priserne fortsat således at de her allerede er tilbage på samme niveau, som før finanskrisen. Men dette er langt fra tilfældet alle steder i Danmark. Udenfor de store byer, får flere og flere afslag på et boliglån. Men stopper dem ikke fra at låne penge.

Flere får nej til boligkøb i banken

Imens boligmarkedet buldrer derudad i de større byer som København, Aarhus og Aalborg, så ser det helt anderledes ud i provinsen. Både i region Syddanmark og dele af Vestjylland, ligger boligpriserne stadig overvejende fladt, og de store stigninger i boligpriserne lader fortsat vente på sig. I de fleste af disse områder ligger boligpriserne under niveauet fra før finanskrisen gjorde sit indtog i 2009.

På trods af den udvikling sammenkoblet med den stigende beskæftigelse, er der dog flere og flere der får et nej til at kunne optage et boliglån i udkants Danmark. Det er særligt realkreditinstitutterne der er tilbageholdende i visse egne af landet, da man stadig ikke ser tilpas lyst på fremtiden.

Danskerne trodser bankerne – låner penge andre steder

Men selvom flere og flere danskere får et nej fra deres bank, så er det ikke en hindring for hverken at kunne låne penge eller at blive boligejer. Således vælger flere og flere danskere at låne penge af tredjeparter. Dette kan være både familie, privatpersoner eller endda kviklånsudbydere.

Hos virksomheden Lån-service.dk der sammenligner kviklån, har man i løbet af de sidste måneder haft en kraftig stigning i antallet af personer, der optager kviklån for over 100.000 kroner på trods af at politikerne i de sidste måneder har strammet reglerne for optagelse af kviklån.  Dette kunne derfor ifølge virksomheden godt tyde på, at der er flere og flere der vil gå længere og længere for at blive boligejere.

En tendens der kan skade den økonomiske myndigheder

I banksektoren holder man nøje øje med denne udvikling da et større antal af højtforrentede lån i markedet øger sandsynligheden for personlige konkurser. Og det var netop en kraftig stigning i antallet af personlige konkurser og dårlige betalere der var med til at sætte fut under den globale finanskrise i 2009. En krise som hverken Danmark eller som nævnt det danske boligmarked ikke er kommet sig helt ovenpå. Denne udvikling vækker særlig stor bekymring da danskerne på trods de skærpede krav for bankerne stadig har adgang til den billigste boligfinansiering via realkreditinstitutterne i EU.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *