Nyheder

Danskere lever for lånte penge

Danskere låner penge som aldrig før. Over de sidste 5 år er der sket en tidobling af lånesummen – alene for kviklån. Altså disse hurtige, nemme lån, der ender med at være enormt dyre i længden, og som mange lokkes af, fordi de kan stå med titusindevis af kroner i hånden i løbet af bare få minutter.

Det er bekymrende, at stadig flere danskere lever for lånte penge, og det er rigtig nemt for mange at havne i en uheldig spiral, når der skal tilbagebetales på de dyre kviklån. Her vælger nogle nemlig at optage endnu et kviklån for at kunne betale et andet tilbage.

Det kan ende rigtig galt, og det kan man bl.a. se i det populære TV-program Luksusfælden, der hver uge hjælper folk, der har forgældet sig så meget, at de ikke selv kan se en løsning på problemet.

Særligt unge mennesker er tilbøjelige til at falde i fælden med de hurtige kviklån, fordi de pludselig kan stå med en masse penge i hånden, uden at have gjort ret meget for dem. Statistikken viser, at 38% af låntagerne er under 29 år.

Sådan bruges kviklånene

Alle kan havne i en situation, hvor det kan være nødvendigt at optage et kviklån. Det kan f.eks. ske, hvis der pludselig opstår en uforudset udgift, som man ikke har råd til på anden vis.

Men desværre viser det sig ofte, at kviklånene i stedet bliver optaget for at bruges på helt simple forbrugsgoder, som eksempelvis ny elektronik, møbler eller nyt tøj.

Det er en ærgerlig udvikling, at lånene ikke kun optages, når der ikke er anden mulighed, men i stedet klattes væk på forbrugsgoder, som ikke er livsnødvendige for låntageren.

Ydermere er det også bekymrende, at disse mennesker har brug for et kviklån for at købe simple forbrugsgoder, som de i sidste ende ikke rigtig har brug for. For hvis man har brug for at optage et lån til sådanne ting, så tyder det på, at ens økonomi i forvejen ikke er så god.

Og så havner man i problemer, så snart kviklånet skal betales tilbage. Den i forvejen høje rente bliver kun endnu højere, når man ikke kan overholde tilbagebetalingsaftalen, og heri består hele fundamentet for de virksomheder, der udbyder kviklån.

For med så høje renter, skal de nok få deres penge tilbage, men låntager bliver i stedet fanget i denne uheldige cirkel, hvor der hele tiden skal betales mere og mere, og så ender lånet kun med at blive endnu dyrere. 40% fortryder, at de har optaget lånet.

Hvis man endelig skal optage et kviklån

Som beskrevet kan der være situationer, hvor det er nødvendigt at optage et kviklån, og hvor alle andre muligheder er udtømt. I den situation er der nogle ting, der er værd at tænke på.

Der findes i dag nogle gode portaler på nettet, der på en god og overskuelig måde sammenligner de forskellige lånetyper, man kan tage, og viser, hvilket et af lånene, der er det billigste afhængigt af, hvor meget man regner med at kunne tilbagebetale om måneden.

Og her er altså mange penge at spare, for der er en verden til forskel på de forskellige lån og betingelser. Derfor er overskuelighed vigtigt, hvis du skal tage et kviklån, og du bør altid sammenligne lånene på en portal, før du træffer din beslutning. Det kan spare dig for rigtig mange penge.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *