Nyheder

Airbus oplever lige nu et stort overskud

airbus

Den europæiske flygigant oplever lige nu et stort overskud. Overskuddet har slået alle forventninger, men der bliver slået skår i glæden. Overskuddet i virksomheden er blevet hentet hjem i ren omsætning til stor overraskelse for nogle økonomer. Førende økonomer havde spået et dyk i omsætningen på 16,5 mia. euro, men Airbus kan flotte sig med et overskud på 1,18 mia. euro. De har dermed overgået deres egne forventninger, da det estimerede overskud lå på 1,05 mia. euro. Regnskabet belastes dog af afskrivninger som følge af leveringsproblemer med to flytyper.

Overskuddet er dog ikke helt så stort som i sidste kvartal. I sidste kvartal lød overskuddet på 1,23 mia. yen. Virksomheden er dog tilfredse med at de har slået deres egne forventninger for dette kvartals overskud. Virksomheden oplever stor succes på markedet. Markedet er domineret af få store spillere og her er Airbus altså en af de helt store spillere.

Overskuddet står dog i skyggen af at Airbus planlægger ekstraordinære omkostninger i andet kvartal. Der skal købes nye fly ind og dette er ikke en billig affære. Airbus vælger at satse på de helt store rutefly. I modsætning til flere af deres konkurrenter vælger de i højere grad at satse på de helt store fly, der kan rumme mange passagerer og som er beregnet til at flyve lange distancer. Det står i kontrast til den generelle holdning hos konkurrenterne om at det er bedst at satse på de mindre fly, der skal flyve kortere distancer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *