Nyheder

Adidas sagsøger Ecco

adidas

Det kendte mærke Adidas (de tre striber) sagsøger det danske skomærke Ecco, fordi Adidas mener, at Ecco har krænket deres varemærke.

Ecco anklages for at efterligne Adidas’ sko

Adidas mener, at Ecco med visse sko i deres kollektion er blevet lidt for inspireret af Adidas’ varemærke. At nogle Ecco-sko ligner Adidas’ for meget, mener Adidas ikke er et uheldigt tilfælde fra Eccos side. De mener derimod, at Ecco med fuldt overlæg har udnyttet den store popularitet og interesse, som er forbundet med Adidas-mærket.
I stævningen, der bliver sendt til en domstol i Oregon, står der, at Ecco har udnyttet Adidas og gjort stor skade på firmaet. Ecco nægter dog at have efterlignet Adidas’ sko og mener ikke, at forbrugerne kan blive i tvivl om, hvorvidt en sko er fra Adidas eller Ecco.

Hvor meget kan Ecco risikere at betale i erstatning?

Adidas har, så vidt det vides, endnu ikke udtalt sig om, hvor stort et erstatningsbeløb de forventer at afkræve Ecco, men hvis man kigger på tidligere sager, kan det godt gå hen og blive en dyr affære for Ecco.
I en lignende sag fra 2008, hvor Adidas sagsøgte firmaet Payless ShoeSource (også for krænkelse af det trestribede varemærke), fik Adidas 65 millioner dollars i erstatning. Men hvis Ecco er heldig, kan sagen ende i forlig eller frifindelse, som det også tidligere er set i sager med Adidas. Sidste år omsatte Adidas for hele 126 milliarder danske kroner. Samme år omsatte Ecco for 9 milliarder danske kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *