Guides Uncategorized

Tips til at spare energi i vinterhalvåret

Varmeregningen kan variere en del fra gang til gang, men den største variation opleves i efteråret og vinteren. Hvilket giver rigtig god mening, da energiforbruget i disse perioder er størst. Vi har samlet nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på, så du kan spare på energiforbruget.

Isolering

Det kan være til stor fordel for dig at tjekke op på hvordan din bolig er isoleret. Det er en fordel at tjekke isoleringstykkelsen i vægge, på loftet og på varmerør. Hvis du opdager at isoleringen ikke er helt som den skal være disse steder, så kan rimelig overkommeligt sørge for noget efterisolering. Der er dog tale om et større projekt, hvis det er gulvet som skal efterisoleres. Alt afhængig af din boligtype, er det muligt at spare om mod 10.000 kr. årligt på varmeregningen.

Opvarmningsform

De fleste boliger har radiatorer i boligen, hvor disse er hovedkilden til varme i hjemmet. Det er i disse tilfælde vigtigt at være opmærksom på, at radiatorer ikke må være varme i bunden og må ikke risle heller. Hvis der kommer lyde fra en radiator, så skal den tømmes for luftbobler. Det kan for de fleste boligejere godt betale sig at udskifte hjemmets varmekilde hvis man eksempelvis har oliefyr eller elvarme.

Varmeregulering

Det er vigtigt at være opmærksom på sit behov for varme i boligen, mange skruer helt op for radiatoren døgnet rundt, hvilket absolut ikke er nødvendigt. Det kan være en fordel at skrue ned for varmen i løbet af natten, lige meget hvilken varmekilde boligen er afhængig af. Hvis du har gulvvarme i boligen, skal du se bort fra dette råd, da det ikke kan betale sig.

Påklædning

Det kan være en god ide at være opmærksom på sin boligtype og ikke mindst det faktum, at det ikke er nødvendigt at der skal være varmt inde i boligen, som når det er sommer. Det vil sige, at hvis du eksempelvis bor i et gammelt hus, så tag hellere en trøje på, som sagtens vil kunne holde dig varm. Hvis du skruer helt op for varmen i et gammelt hus om vinteren, vil en masse energi suse ud igennem ujævnheder, hvilket svarer til penge ud af vinduet.

 Træpillefyr

Et træpillefyr kan også være en fordelagtig løsning. Hvis ikke du ved hvad et træpillefyr er, så kan det let forklares. Et træpillefyr anvendes til opvarmning. Et træpillefyr bruger peleterede træpiller som brændsel. Et træpillefyr kan også spare dig for en masse penge, det er dog vigtigt at være opmærksom på brændeværdien af de træpiller som benyttes. Stampemøllen Træpiller er træpiller af høj kvalitet, og kan i høj grad anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *