Nyheder

Styrketræningen har overtaget løbet, som danskernes favorit motionsform

De er her, der og alle vegne – løbere. Løbet har i lang tid været danskernes foretrukne sportsgren, men en ny undersøgelse, fortaget af Idrættens Analyseinstitut, som udkom i Maj, fastslog, at løbet har tabt kampen til styrketræning. Nu er styrketræning den sportsgren, som flest danskere dyrker – og det gør op mod 30% af de voksne danskere.

Strong is the new skinny

Der var engang, hvor idealet var at være tynd og i god form – dette ideal er dog udskiftet med et noget mere fyldigt kropsideal, for nu skal både kvinder og mænd være stærke. Et ideal, der understøttes og understreges på de sociale medier, hvor billeder af svulstige biceps, rippede six-packs og muskuløse numser dominerer ens newsfeed. De før så populære Marathons har fået konkurrence af amatørkonkurrencer indenfor bikinifitness-og bodybuilding, og de populære hold i fitnesscentret fokusere på muskelopbygning såsom TRX og crossfit i stedet for før så populære hold som spinning og zumba.

Styrketræning har sat gang i salget af udstyr online

E-handlen nyder også godt af danskernes motionspræferencer for selvom fitnesscentrene melder om stadigvæk stigende medlemsstal, så ønsker mange at supplere med udstyr til hjemmetræningen. Og her oplever webshops, der sælger fitnessudstyr en stigende omsætning og efterspørgsel. Mens man som løber ofte investerer det ekstra i at gå forbi løbebutikken for at få de helt rigtige løbesko, der passer til ens løbestil og fod, så er de fysiske butikker ikke særligt godt med i forhold til styrketræningsudstyr. Her er udvalget på nettet langt større og billigere.  Den store interesse mærker man også hos billig-fitness.dk, en webshop der sælger træningsudstyr, hvor især håndvægte og proteinpulver er nogle af de mest populære produkter hos kunderne.  Proteinpulveret har fået en opblomstring sammen med styrketræningen, og det virker hos de fleste som om, at de to ting går hånd i hånd, selvom de fleste af os fint får dækket vores proteinbehov gennem en normal kost.

Sundhed er vores nye religion

Og netop behovet for at supplere sin styrketræning med en sund diæt, der understøtter indsatsen i motionscentret virker til at være en følgevirkning af det store fokus på en stærk krop. Eller måske er det omvendt. For det er ikke kun proteinpulver, der går som varmt brød. Der er nemlig også kommet fokus på sammensætningen af diæten og på hvorvidt man får nok vitaminer og mineraler i kosten. Derved er vitaminer og kosttilskud en kæmpe forretning med en høj profit. Således koster et glas Magnesium fra Purefarma 214 kr., der bruges til at forbedre restitution og søvn, for et glas med 120 kapsler i. Spiser man 3 kapsler pr. dag, betyder det, at man har til 40 dage. Herudover kommer der måske supplering af 2-3 andre vitaminer eller tilskud, der koster noget i samme prisklasse. Så fitnessindustrien er en millionforretning alene for det danske marked.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *