Nyheder

Pinterest og YouTube inspirerer til DIY-smykkefremstilling

Både Youtube og Pinterest er begge sociale medier, der er populære i dag. På Pinterest kan folk selv uploade deres billeder og folk kan vise interesse for hvert enkelt billede, hvorimod Youtube er en platform for videoer.

På Youtube oploader folk deres egne videoer bl.a. hvordan man selv fremstiller smykker. Detaljeret ”do it yourself” videoer, hvor en person gennemgår helt konkret, hvordan du selv laver dit eget smykke derhjemme.

Ofte skal der ikke mange ressourcer til og dette inspirerer også folk til selv at forsøge sig med at fremstille eksempelvis deres egne smykker. Med få materialer og værktøj vil du hurtigt kunne komme i gang med at fremstille dine egne smykker.

De første du selv laver, vil nok ikke være de pæneste, men efter lidt øvelse og tid, vil du selv være i stand til, at kunne lave nogle flotte smykker. Øvelse gør mester.

En relation til et andet menneske

Samtidig skaber folk en relation til et andet menneske, hvis de ser flere smykkevideoer fra den samme Youtube kanal. De bliver inspireret af et andet menneske og ser hvor let det kan gøres via en konkret video, der guider dem igennem, hvordan de selv kan komme til at fremstille deres egne smykker.

Der bliver ofte sagt hvilket værktøj og materialer der skal bruges og for mange mennesker gør det forståelsen meget nemmere, hvis de selv kan se, hvordan det er man skal gøre igennem en video, frem for en vejledning kun på skrift.

Giver lysten til at prøve selv

Via videoer og billeder skaber det en lyst for folk til selv at prøve. Folk bliver inspireret til, hvilke smykker de får lyst til at fremstille selv igennem videoer og billeder på henholdsvis Youtube og Pinterest. Og det er nemt at købe guldsmedeværktøj og andet udstyr online til billige priser.

Selvom de fleste videoer på Youtube er på engelsk og ikke dansk, vil man stadig kunne få noget ud af videoerne, da langt de fleste i dag godt kan forstå engelsk og forstå meningen med videoerne.

Det betyder også, at både videoer på Youtube og billeder på Pinterest skaber salg for smykkedelefabrikanterne. Af den simple grund at folk gerne vil forsøge selv.

Du skal dog ikke lave dine egne smykker, hvis du kun gør det for, at spare penge. Det vil du med stor sandsynlighed ikke få meget ud af. I stedet bør du selv forsøge dig med, at lave dine egne smykker, hvis du har lysten til det og det er lysten, der driver dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *