Uncategorized

Gode råd til at få gladere medarbejdere

Man kan gøre sine medarbejdere glade på mange måder. Vi bringer herunder nogle gode råd i forbindelse med dette. Det er både råd i forhold til indretning af lokaler, månedsmøde hvor medarbejderne selv kan komme med input, sociale arrangementer og lignende.

Anonym ris og ros

Mange danskere finder det svært at klage til deres overordnede. Derfor kan det være en god idé at have en kasse til ris og ros, så medarbejderne har mulighed for at komme ud med deres holdninger anonymt. Dermed kan chefen finde ud af, hvordan medarbejderne har det, uden at vide hvem afsenderen på hver holdning er.
Det kan være en god idé til at få løst små problemer på arbejdspladsen, som for medarbejdere kan være svære at italesætte over for en chef.

Månedligt møde

Ovenstående ris og ros kasse kan også med fordel gennemgås til et fast månedlige møde. Dermed kan alle på arbejdspladsen få indblik i de forskellige ting, der er skrevet i ønsket om en forbedret arbejdsplads. Alle kan derfor komme ud med deres mening til et givent emne, hvor det som chef er vigtigt, at man anerkender forskellige ønsker og holdninger. Selvom man ikke kan tilgodese alle, er det vigtigt, at man lytter til alle – og efterfølgende begrunder sit valg.

Behagelig arbejdsplads

Til disse månedlige møder kan man også diskutere lokaler og indretning, som skal danne et godt grundlag for en god arbejdsplads. Det kan være flertallet stemmer for, at lokalerne vil have godt af en kærlig hånd. Dermed kan man sætte et par dage af til anderledes arbejdsopgaver på jobbet, som for eksempel at give lokalerne en make-over. Nogle medarbejdere kan stå for væggene med maling fra Malgodt, andre for dekoration som malerier og billeder, osv.

Sociale arrangementer

Til møderne kan man også aftale sociale aktiviteter, for at styrke det sociale bånd på arbejdspladsen. Nogle virksomheder nyder godt af at have faste aftaler for fællesspisning, bowling eller noget tredje. Ydermere kan der foreligge større arrangementer årligt, som skal planlægges på forhånd. Det kan være ture med overnatning, ture med teambuilding og lignende. Teambuilding er en god idé til at styrke de sociale bånd på arbejdspladsen, da de forskellige øvelser kræver tillid og samarbejde. Når medarbejderne er med til at planlægge forskellige begivenheder, vil deres engagement også være højt.

Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvad der kan forbedres. Derfor er det altid en god idé at inddrage medarbejderne for at høre, hvad de har at sige. Ofte ser man forskelligt på tingene, hvorfor det kan være berigende med andre synspunkter og kommentarer. Ydermere kan det være en god idé at styrke det sociale bånd på jobbet. Det kan ske gennem sociale arrangementer og teambuilding, som man med fordel også kan planlægge ved disse månedsmøder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *