Guides

Arbejdsmiljø: sådan undgår du at få et dårligt indeklima

Dårligt indeklima er blevet et stigende problem for mange danske arbejdspladser hvilket både koster virksomheden tid og penge i form af flere sygemeldinger og på grund af lavere produktivitet i dagligdagen. Men heldigvis kan man med et par simple forholdsregler både forebygge og dermed undgå at man får et dårligt indeklima. Så hvis du er i tvivl om din egen arbejdsplads tilstand så kommer der her en kort guide til at undgå dårligt indeklima.

1: Få gjort rent flere gange om ugen

En af de primære årsager til dårligt indeklima er at der ikke bliver gjort ordentligt rent på kontoret. Mange virksomheder tager dette for givet og derfor er det en god ide at sætte nogle klare krav til ens rengørings leverandør. Her er det desuden en fordel at bede dem om ikke at anvende desinficerende midler, samt klorholdige produkter og duftfriskere. Ofte er det ikke nødvendigt at bruge desinficerende rengøringsprodukter men vand og sæbe kan være ligeså effektivt og tit så ender duftfriskere med at skjule lugt som skyldes dårlig rengøring. Hvis du selv er interesseret i et nyt rengøringsfirma til din virksomhed kan du finde et godt bud på denne side.

2: Brug din aircondition rigtigt

En anden hyppig årsag til dårligt indeklima er at mange bruger deres aircondition forkert. Med dette menes der at man bevidst kommer til at nedkøle sit indeklima i en sådan grad at ens medarbejdere med jævne mellemrum bliver forkølede. Dette er et stort problem da det kan betyde flere sygemeldinger og det koster hvert år danske virksomheder milliarder af kroner i godtgørelse og tabt produktivitet. Derfor er det en god ide at man sørger for at tænde og slukke for airconditionen i løbet af dagen. En passende temperatur på indendørs arbejdspladser som for eksempel kontorer, skoler eller daginstitutioner er 20-22 °C. Så er det komfortabelt at arbejde.

3: Undgå unødvendig fugt

Fugt skaber gode betingelser for skimmelsvamp og mange andre mikroorganismer og bakterier. De kan alle vokse i for eksempel fugtige gipsvægge, i træværk som vinduesrammer eller lister eller i fugtige tæpper eller andre tekstiler. Dette kan i værste tilfælde føre til allergier eller kræft hvis man er udsat for det over lange perioder. Derfor er det vigtigt at ens arbejdsplads er godt isoleret og at arbejdsgiverne sørger for at vedligeholde arbejdsarealerne eller at skader udbedres så snart de opstår.

4: Tjek altid nybyggerier en ekstra gang

For de fleste er udsigten til at flytte ind i et nybygget kontorareal men selv her skal man være opmærksom. Hvis man lige er flyttet ind i et nybygget kontorareal er det desuden vigtigt, at man ikke udsættes for aflejringer efter byggematerialer såsom fugemasse, lim, maling og gulvbelægninger der alle kan afgive forskellige stoffer som for eksempel formaldehyd og organiske opløsningsmidler til luften og dermed påvirke indeklimaet negativt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *