Guides

De 5 mest effektive ikke-verbale kommunikationsteknikker

20% af kommunikation er det du siger, men 80% af kommunikation er alt det du ikke siger. Langt de fleste ser den ikke verbale del af kommunikation, som noget man enten er god til eller noget man ikke er god til.

Det gode er:

Du kan lære at mestre ikke verbal kommunikation, og derved få mere succes med at kommunikere bedre. Før du kan blive god til den ikke verbale kommunikation, så skal du lære hvad mennesker helt automatisk kigger efter.

Du vil i denne artikel lære de 5 vigtigste faktorer, som mennesker ubevidst kigger efter, så du kan mestre dem.

Øjenkontakt skaber tillid

Den første ikke verbale ting folk kigger efter er, om du holder øjenkontakt. Øjenkontakt er enormt vigtigt, når du skal kommunikere enten med en enkel person, eller en gruppe personer. Danskere er især dårlige til at holde øjenkontakt, hvorfor det virker enormt stærkt, hvis du er god til at holde øjenkontakt med folk. Prøv at gøre det at du i morgen prøver at få øjenkontakt med folk mennesker på gaden, for at træne at holde øjenkontakt

 

 

 

 

Dine fødder siger meget

Den anden ikke verbale ting folk kigger efter er, hvilken vej dine fødder peger. Der er ikke mange der vil kunne sige, hvilken vej dine fødder vender hvis du spørger dem, men det sætter et aftryk i underbevidstheden hos folk. Hvis dine fødder vender mod døren, føler folk du er på vej væk, mens du virker engageret i samtalen, hvis du vender fødderne mod personen du snakker med.

 

 

 

 

Match den anden persons kropssprog

Den tredje ikke verbale ting folk lægger mærke til er om du er ligesom dem.

Du har sikkert hørt udtrykket:

Folk kan naturligt bedre lide folk der er ligesom dem.

Det er korrekt. Måden du udnytter det på er, ved at sidde ligesom dem, have armene ligesom dem, tale i samme toneleje som dem og have benene på samme måde. Det vigtige når du prøver at matche dem i kropssprog er at du ikke gør det for tydeligt, da det kan give et negativt indtryk.

 

 

Dit tøj og udseende er altafgørende

Den fjerde ikke verbale ting folk kigger efter er, hvilket tøj du har på, og hvordan du ser ud. Selvom at det ikke burde gøre en forskel, så betyder dit udseende meget. For at udnytte dette skal du sørge for at dit udseende og tøj passer til lejligheden. Hvis du skal til et møde i banken, så sørg for at hav jakkesæt på, hav en flot computertaske med og at du er nyklippet. Hvis ikke du har en ordentlig computertaske, så kan du fine et stort udvalg af computertasker her.

 

 

 

 

 

 

 

Du skal ikke kun smile når folk tager billeder.

Den femte ikke verbale ting folk kigger efter er, om du smiler. Det er en af de letteste ting, men det gør en kæmpe forskel. Sørg for at smile meget, især når du skal kommunikere en vigtig besked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *