Nyheder

5 gode spørgsmål til jobsamtalen

Når du som arbejdstager sender en jobansøgning, har den primært et formål: At skaffe dig adgang til en jobsamtale.

Det er til jobsamtalen, din mulige arbejdsgiver beslutter sig for, om han ønsker at gå videre med en ansættelse af dig eller ej. Førstehåndsindtrykket betyder meget og jobsamtalen er et stort førstegangsindtryk.

Til sidst i jobsamtalen har du som regel mulighed for at stille nogle spørgsmål.

Det er en gylden chance, du bør udnytte!

I samarbejde med en ny bog om jobsøgning – Få Job – får du her 5 gode spørgsmål, du kan stille. Det er dumt ikke at benytte lejligheden til at imponere arbejdsgiver og stå ud af flokken, der er til jobsamtale!

Hvad vil en god medarbejder være for jer?

Lad arbejdsgiver forklare succeskriterierne for at blive i virksomheden. Når du spørger om dette i stedet for ”Hvor hurtigt kan jeg stige i løn?” viser du stor forståelse for personen på den anden side af bordet.

Det er altid et godt udgangspunkt for en anden samtale.

Hvad er den vigtigste opgave i virksomheden?

Hvis du fra starten af ved hvad din primære rolle er, har du også gode forudsætninger for at levere værdi til netop denne rolle.

Spørg hvad det absolut vigtigste er. Hvis du kan det, så får du også tid til at lære alt andet.

Hvordan udvikler denne stilling sig?

Dette spørgsmål viser, du tænker langsigtet og ikke har planer om at komme i virksomheden i et par måneder og rejse igen. Virksomheden og du får størst gensidig værdi ud af hinanden ved et længerevarende samarbejde. Med dette spørgsmål viser du, du også er klar på et sådant samarbejde,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *