Uncategorized

Hobby-branchen indtager nettet

Selvom det ofte er noget vi forbinder med den ældre generation så er en af de hurtigst voksende brancher indenfor dansk e-handel de traditionelle hobbybutikker. Det er især garn og strikkeartikler der efterspørges af både den ældre og den yngre generation.

Hobbybutikker er gået online

Hobbybranchen har ellers igennem mange år levet en stille tilværelse præget af de samme traditionelle detailbutikker og varehuse som Panduro der i mange år har dommineret i gadebillede herhjemme. Men den tendens ser nu ud til at være på vej til at ændre sig – og det endda med alarmerende høj fart. Således er der igennem de sidste par år skudt en række nye hobbybutikker frem på nettet og onlineomsætningen har fået en værdi af flere hundrede millioner kroner.

Hobbybranchen følger dermed i fodsporene på en lang række andre brancher såsom byggebranchen og sexlegetøjsindustrien der i de sidste år har været blandt de hurtigst voksende brancher herhjemme målt på øget omsætning.

Garn og strikkeartikler er blevet et hit i hele landet

Men selvom det er en bred vifte af produkter der efterspørges fra værktøj og maling så er det i særdeleshed garn og strikkeartikler der hitter hos danskerne.

Det er dog ikke kun hos den ældre generation, der er blandt dem der bruger flest penge på at købe ind på nettet, men i ligeså høj grad også i blandt den yngre generation hvor flere viser interesse for faget.

Hos webshoppen Kukuk.dk melder man således om en bemærkelsesværdig stor interesse fra unge imellem 18-35 år. Dette skyldes ifølge butikken især at mange unge er blevet mere prisbevidste end tidligere – navnligt sammenlignet med tiden før finanskrisen – og derudover ønsker mange unge at have deres helt egen stil hvilket strikning og hækling bidrager til at opnå.

Og som en sidste ting så er der i de senere år også opstået en række strikkeklubber rundt om i landet hvilket også har fået mange unges øjne op for det mulighederne indenfor strikning og hækling. Dette gælder både i storbyerne København, Aarhus og Aalborg såvel som i provinsen hvilket bekræfter branchen brede appel og høje popularitet.

Stadig store forventninger i markedet

På trods af de mange nye webshops er der stadig store forventninger til markedet. Dette skyldes til dels at de ældre modsat hvad mange havde forudsagt for et par år siden, er den gruppe i befolkningen der bruger flest penge når de handler på nettet.

Derudover er en af fordelene ved hobbybranchen at den har en bredt appel hvilket åbner op for flere specialiserede webshops og sidst, men ikke mindst så kan webshopsene tilbyde langt bedre priser end mange af de traditionelle detailbutikker der har store omkostninger til deres fysiske butikker.

Så selvom hobbybranchen i løbet af ganske kort tid er blevet en fremadstormende millionforretning, så er der stadig en forventning om at væksten – ligesom i resten af den danske e-handel – vil fortsatte i de kommende år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *