Guides

Guide: Sådan får du dagpengemodtagere i praktik

Det kan være svært at finde job som nyuddannet i dag og jobcentrene i Danmark, har derfor stærkt brug for virksomheder, der ønsker at modtage dagpengemodtagere i praktik. Dels så de nyuddannet får lov at bruge deres kompetencer, så de ikke glemmer dem og ligeledes så de kommer ud i aktivering i blandt andre mennesker.

Du skal dog være opmærksom på, at der er bestemte regler omkring, hvor mange dagpengemodtagere du kan have i praktik ad gangen, afhængig af din virksomheds størrelse. Uanset hvor stor din virksomhed er samt hvor mange medarbejdere der er, er det dog altid op til jobcentret at godkende den enkelte dagpengemodtagers praktik.

Kontakt jobcentret i din kommune

Ønsker du at have en eller flere dagpengemodtager i praktik, så start med at kontakte dit jobcenter i din kommune og indmelde, at du fremadrettet ønsker, at modtage dagpengemodtagere i praktik.

Det tager ikke ret lang tid og er en forholdsvis nem proces, hvor jobcenteret blot skal have besvaret nogle enkelte spørgsmål omkring din virksomhed og du vil herefter være registret i jobcentret til at modtage dagpengemodtagere.

Samtidig med at det er billig og god arbejdskraft for dig som virksomhedsejer, vil du også kunne glæde en masse mennesker, da de får mulighed for at give deres bidrag til din virksomhed og bruge deres eksisterende kompetencer.

De fleste vil langt hellere ud i blandt andre mennesker og få en almindelig hverdag til at fungere og dette kan du være med til at opfylde hos de mange dagpengemodtagere der i dag er i Danmark, hvis du får en eller flere i praktik i din virksomhed.

Mulighed for at forlænge praktikperiode med løntilskud

Er du glad for en eller flere af dine dagpengemodtagere, som har været i praktik i din virksomhed, har du ren faktisk en mulighed for at forlænge deres praktikperiode med et løntilskud. Det vil betyde for dig som virksomhedsejer, at du vil skulle udbetale en løn til din/dine praktikanter i form af en overenskomstmæssig løn.

Derudover vil du højest kunne forlænge dine praktikanters praktikperiode med 6 måneder. Dette ville også være en god tid til at kunne se praktikanten yderligere an og se hvordan praktikantens kompetencer udvikler sig over de 6 måneder.

Herefter vil praktikanten ikke længere kunne være i praktik i din virksomhed med løntilskud og vil højest sandsynligt komme til en anden virksomhed eller du har mulighed for at ansætte vedkommende enten på deltid eller til en fuldtidsstilling i din virksomhed.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Kurserforledige.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *