Guides

Forretningsrejse: De bedste priser på fly og hotel

Skal du ud at svinge firmakortet i den nærmeste fremtid til en erhvervsrejse?

Som erhvervsrejsende er du den mest attraktive kunde hos flyselskaber og erhverv. Du rejser ofte og moms er ikke noget, du ligger søvnløs om natten over.

Lad os guide dig til de billigste billetter til flyet, bedste værelser på hotellet – og hvordan du øger chancen for at blive opgraderet, selvom du køber en af de billige flybilletter:

Køb flybilletter 4 uger før

En stor undersøgelse fra den amerikanske koncern Expedia viser, at dine flybilletter koster mindst cirka 4 uger før afgang, hvis du rejser inden for Europa, mens de længere ture til USA og Asien er billigst 6 uger før afrejse.

Det gælder både billetpriserne for Economy og Business.

Når du køber dine billetter, er det derfor på disse tidspunkter, at du skal slå til.

Særlige tilbud på hoteller

En lavpraktisk måde at finde de billige hoteller på er ved hjælp af en sammenligningstjeneste. Du kan eksempelvis bruge Billigeflybilletter.dk/Hotel, der sammenligner hoteller fra hele verden.

Men der er en ulempe ved at bruge portaler som Billigeflybilletter.dk.

Portalen viser dig nemlig listepriser. Du vil gerne have de særlige priser, du bliver tilbudt fordi du er erhvervsrejsende og derfor den mest interessante kunde (betalingsvilligheden er altid højere ved erhverv end hos de private kunder).

Du kan her bruge tjenester som SecretEscapes, Nustay eller lignende til at få særlige tilbud.

Disse tjenester er forbeholdt de erhvervsrejsende, da private rejsende ofte er så prisfokuserede, at hotellerne ikke har noget at give af på det enkelte værelse.

Se en reklamevideo fra netop SecretEscapes og deres særlige tilbudsfunktion i samarbejde med det enkelte hotel her:

Opkvalificering

Hvis du køber økonomibilletter, kan du håbe på at blive opgraderet gratis til Business. Hvis du har købt et økonomiværelse på hotellet, kan du ligeledes håbe på at blive opgraderet til et bedre værelse (en suite).

Det sker dog næppe af sig selv. Du kan gøre flere ting for at øge chancen for at netop du bliver opgraderet:

  • Hav pænt tøj på. Hotellet og flyselskabet vil gerne opgradere de kunder, der har potentiale til at købe ydelsen senere. Pænt tøj signalerer penge og øger derved dine chancer.
  • Bed om det. Måske det mest simple trick på listen.
  • For så vidt angår hoteller, så hav bestilt dit værelse direkte hos hotellet og ikke en bookingportal. Portalerne tager 20 %. Hotellerne vil hellere opgradere dem, der faktisk lægger penge hos hotellet og det gør du ved at bestille direkte.

Du øger sandsynligvis også dine chancer på flyet ved at være alene. Ofte er der bare en enkelt plads her og der ledig. Kommer du slæbende med hele familien, så er der alligevel ikke plads til at sætte jer sammen på Business, og så sker det slet ikke. Så bliver turen siddende på Economy Class.

God rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *