Guides

En succesfuld virksomhed har tilfredse ansatte

Når man måler en virksomheds succes, er der kun én ting, der egentlig har relevans – tallet på bundlinjen. Det kan godt være en virksomhed har succes på en masse parametre, har positiv omtale og gør sig godt med en CSR-profil, men hvis det ikke afspejler sig i et overskud, kan det i og for sig være lige meget.

Der er selvfølgelig mange ting, der bevirker til, at tingene går som det skal. Men skal man koge det ned, er det i bund og grund de mennesker der arbejder der. Det gælder selvfølgelig ledelsen, der står for den strategiske del i form af at udarbejde de overordnede forretningskoncepter, samt alle medarbejderne der står for det mere operationelle og den daglige, praktiske udførelse af disse udarbejdede strategier.

Hvor ledelsen udgør hovedet udgør medarbejderne kroppen i virksomheden. Ligesom det hos et menneske er hovedet, der sørger for sin krop, bør ledelsen også sørge for sine medarbejdere, der derved vil ved at arbejde effektivt og produktivt vil sørge for ledelsen. Følgende er nogle forslag til, hvordan du som leder kan agere for at gøre dine ansatte tilfredse.

Opbyg et socialt sammenhold bland de ansatte

Det er en misforståelse, at dine ansatte bliver mindre effektive ved at have det godt socialt på arbejdspladsen. Selvfølgelig skal det hele ikke gå op i sludder og sladder under arbejdstiden, men det er bevist, at medarbejdere der føler et socialt tilhørsforhold til virksomheden er mere loyale og er villige til at lægge mere af deres tid i arbejdet.

Som leder kan du fremdyrke det sociale miljø ved nogle simple, men effektive tiltag. Først og fremmest bør du lave et ’social unit’ der decideret er udnævnt til at stå for sociale arrangementer. Disse personer skal selvfølgelig vælges med omhu og på baggrund af deres smittende og åbne personligheder. Hertil bør løbende teambuilding-arrangementer være en fast bestanddel af de udarbejde tiltag.

Hav fokus på komforten på din arbejdsplads

Ét er selvfølgelig det sociale aspekt, men noget andet som mange desværre vælger at negligere er den fysiske komfort på arbejdspladsen. Når man skal bruge så mange timer af ens liv på arbejdet, er det vigtigt, der er rart at være.

Dette gælder først og fremmest indeklimaet. Et dårligt indeklima nedsætter selvfølgelig tilfredsheden hos dine medarbejdere, hvis de enten skal gå rundt og fryse eller have det for varmt – eller der bare en dårlig ventilation i rummene. Hvis du har et dårligt indeklima og din bygning er af ældre karakter, vil en hulmursisolering helt sikkert hjælpe på tilstanden. I modsætning til hvad de fleste går og tror, er en hulmursisolering ikke særlig ressourcekrævende, og tager ikke meget mere end en dag at foretage. Til gengæld vil den helt sikkert forbedre indeklimaet og faktisk også sænke dit varmeforbrug betragteligt. Du kan klikke her for at få hjælp til din hulmursisolering.

Komfort på arbejdspladsen handler ikke bare om det praktiske, men hvorvidt der er opstillede nogle medarbejder-goder, spiller også ind. Det behøver ikke at være det helt store. Det kan være, at der investeret lidt i en god kaffemaskine og noget dertilhørende kvalitetskaffe. Mulighederne er mange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *