Nyheder

Invester i et sommerhus og forøg værdien ved selv at renovere…

Liberal alliance har i foråret fremsat et lovforslag om at afskaffe den nuværende sommerhusregel, som betyder, at udlændinge ikke må købe sommerhus i Danmark. Lovændringen har været på tegnebrættet før, men indtil videre, er det ikke blevet en realitet. Selvom sommerhuspriserne er faldet det seneste år på trods af, at al anden ejendomshandel oplever en stigning, kan det snart slutte, hvis loven bliver ændret – herved kan man forvente en større efterspørgsel efter danske sommerhuse og heraf også en forventelig prisstigning.

Frisk luft og græs under fødderne udenfor byen

Er du på udkig efter et refugium væk fra storbyen, er der på sommerhusmarkedet stadigvæk mulighed for at gøre et kup – selv i de mere populære sommerhusbyer op langs sjællands nordlige kyst. Har du derudover ikke noget imod at købe et håndværkertilbud, som du løbende kan renovere på, kan du hurtigt fordoble din investering over nogle år, samtidig med, at du kan nyde godt af sommerhuset og lejeindtægterne imens.

Er du på udkig efter et billigt sommerhus, lavede boliga.dk og Arbejdernes Landsbank sidste år en oversigt over, hvor det er billigst at købe sommerhus. Således topper Høje Taastrup listen med en gennemsnitspris på ca. 711.000 kr. Også på sydsjælland, kan du gøre en god handel, hvor gennemsnitspriserne ligger på omkring 740.000 kr. På Lolland er der desuden en del sommerhuse til salg, og de har en gennemsnitlig liggetid på intet mindre end 752 dage – det er derfor muligt, at sælger er modtagelig for yderlig afslag i prisen ved et hurtigt salg.

Kontakt en lokal mægler og hold øjnene åbne i lokalområdet

Skal du finde de bedste tilbud, så kontakt en lokal mægler i den by eller det område, som du gerne vil finde sommerhus i. De kender som oftest området bedre og ved, om der er nogle nye salg på bedding. Du kan også holde øje med opslag i supermarkeder eller hos den lokale bager, for ikke at nævne lokale grupper på de sociale medier med privat sommerhussalg.

Køb byggematerialer og værktøj online

Skal du i gang med at renovere, er der mange penge at spare ved at købe dine byggematerialer og værktøj online – her har de sparet detailleddet, og udgifter til lokaler og personale, væk, og du får derfor en skarp konkurrencedygtig pris – ofte med gratis udbringning. Se blandt andet webshops som www.stigefabrikken.dk, hvor kan du købe stiger, stilladser og trapper til renoveringsarbejdet. Du kan derudover hente inspiration og vejledning hos større byggemarkeder som XLbyg – både fysisk i butikken, men også via deres hjemmeside, hvor de har vejledninger og videoer om gør-det-selv projekter, du kan gå i gang med.

Før du går i gang med renoveringsprojektet, skal du dog vide helt præcist, om der er begrænsninger og krav i forbindelse med renovering af sommerhusene i dit område. Måske sommerhusene skal holdes i en bestemt farve, eller kun må holdes i et-plan. Kontakt kommunen og din ejendomsmægler for at få klar besked. Hvis du ikke har meget erfaring indenfor gør-det-selv projekter, skal du overveje, hvilke opgaver, du gør klogest i at få eksperthjælp til. Heller betale sig fra det end at risikere at skulle lave det hele om efterfølgende. Der er desuden klare regler for, hvad du skal have autoriseret håndværkerhjælp til indenfor vvs-, elektriker og tømmerarbejde.

God sommerhusjagt…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *