Guides

Forældrekøbet kan blive til en positiv investering

Boligmarkedet i Danmark er i de seneste år blevet en jungle for dem, som ikke har så stor forstand på den slags. Selvom økonomien blandt folket generelt har været meget svingende, så er de gode lejligheder og boliger alligevel gået som varmt brød. Særligt i store studiebyer hvor rigtigt mange unge mennesker leder efter et sted at bo, er der mangel på boliger. Så stor mangel, at udlejerne af lejlighederne rundt omkring desværre er begyndt at kunne tage utroligt høje priser for meget få kvadratmeter. Dette kan de gøre, fordi efterspørgslen netop er så stor og de unge derfor vil tage til takke med det meste.

Men de høje priser for en lejebolig kan dog betyde, at nogle af de studerende simpelthen ikke har råd til at bo i det de kan få tilbudt. Ofte er det en hel SU der går på en husleje, og skal man derudover kunne leve er det nødvendigt at have et arbejde ved siden af studiet, og det er det langt fra alle unge som kan overskue.

At købe en lejlighed eller investere i en andelsbolig er selvfølgelig en mulighed for at få en lavere husleje, men en så stor udbetaling er det de færreste unge som har råd til eller mulighed for at låne til. Boligmarkedet kan altså være både ekstremt frustrerende og noget af en pengesuger – men det er der måske råd for.

Velhavende forældre kan hjælpe deres økonomisk nødstedte børn

Det er nemlig sådan, et forældrene til den rådvilde studerende ofte sidder noget bedre økonomisk end han eller hun selv gør. Faktisk så godt, at de ofte har en god opsparing eller i hvert fald er i god stand hos banken. Det betyder, at de uden problemer vil kunne blive godkendt til at tage et stort lån, og at renterne ikke vil gøre et uoverskueligt indhak i deres økonomi. Netop derfor, og for at spare dem for at spinke og spare og stresse rundt fra fritidsjob til fritidsjob, vælger mange forældre da også at foretage en investering. Denne investering er det som man populært kaldet for et forældrekøb og som indebærer at forældrene køber en lejlighed som de er ejere af, men som de lejer ud til deres barn og eventuelle bofæller.

Dette betyder for det unge menneske, at han eller hun vil kunne få flere kvadratmeter til en meget mere rimelig pris, da forældrene sjældent vil kræve overpris eller regulere efter markedet. Den husleje som vedkommende betaler vil blot være en form for rente, som forældrene så kan betale af på lånet. Det er en ordning som virkelig kan betyde økonomisk overskud i den unge studerendes liv.

Især i København kan det være en fornuftig investering med prisudviklingen lige nu. Køber du her, så anbefaler vi Koebenhavn-Boligadvokat.dk til berigtigelse af din bolighandel.

En investering i en lejlighed kan vise sig at blive meget lukrativ

For mange virker et forældrekøb nok mest af alt som en medlidenhedshandling, hvor de velhavende forældre udelukkende køber en lejlighed for at hjælpe det stakkels barn. Og det er da også langt hen af vejen rigtigt, og det er der heller ingen skam i – især ikke med et boligmarked som nu engang er så frustrerende som det lige nu er. Men faktisk kan det vise sig at være en god investering, også for forældrene. Når barnet engang flytter videre står de nemlig som ejere af en bolig, som de kan vælge enten at sælge eller fortsætte med at udleje. Og her er der god mulighed for at lejligheden enten kan sælges for mere end den oprindeligt blev købt for, eller måske lejes ud til en fremmed for en langt højere husleje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *