Uncategorized

Det harmoniske kontor
– en guide til at få dit kontor, til at ose af Feng Shui

Feng Shui er en filosofisk teori om indretning og arkitektur fra Kina, som betyder vand og vind. Formålet med Feng Shui er, at det skal skabe harmoni mellem mennesket og menneskets omgivelser, gennem positiv energi. I Danmark bruger vi i gennemsnit 37 timer om ugen på kontoret, og det kan derfor godt betale sig, at indrette kontoret i en harmonisk stil. Vi guider dig til et kontor, fyldt med Feng Shui.

Rum, lys og farve

De fleste virksomheder består af store, åbne kontorlandskaber. På den måde formår man at udnytte rummet bedre, og øger mere socialisering i fællesskabet. Men åbne kontorlandskaber kan også være meget kaotiske og uharmoniske i deres indretning. Det er selvfølgelig svært at gøre noget ved vægge, vinduer og loft, uden den helt store renovering. De små ting kan dog gøre en forskel.

Udnyt rummet. Hvis der er højt til loftet, så få hængt nogle store billeder op på væggene. Farverne på væggene skal være lyse og eller prangende, som for eksempel lyserød, gul, eller hvid med en hensigt om at solen stråler skal reflektere i væggen. Hvis væggene er hvide, er det godt at hænge billeder og portrætter op, som er prangende i deres farver, og derved i deres energi.

Udnyt lyset. Lys kan virkelig meget når det kommer til Feng Shui. Hvis du har store vinduespartier, er det en god idé hvis du undgår at blokere det for meget. Ingen gardiner, eller møbler foran vinduerne. Planter må derimod gerne være foran vinduerne, så længe de kun fylder en lille del af det. Planter er liv, og sørger for at der strømmer god energi ind i rummet. Planter og lamper er gode i hjørner, da de omdanner negativ energi til positiv energi.

Indret kontoret harmonisk

Der er rigtig mange måder kan indrette sit kontor på. Det er vigtigt at alle medarbejdere får lov til at indrette deres eget skrivebord, i deres egne farver. Men sørg for at det ikke roder for meget. Harmoni kan kun forekomme i orden og glæde. På Antalisccco.dk kan du bestille kontorartikler i store partier. Der er et stort udvalg, og derved kan du bestille noget, som er til glæde for alle.  

Hvis rummet ikke er så stort, kan man hænge spejle op på væggene, så det forekommer større end det egentlig er. Spejle siges at bruges, til at sende negative energier tilbage. Det må dog ikke placeres foran døren eller toilettet.

Skærmvægge er også anbefalet indenfor Feng Shui. Det hjælper til at sænke energi, som bevæger sig for hurtigt i rummet. Skærmvæggen er også god imod distraktioner på arbejdet, man skal dog passe på med sætte for mange op. Et åbent rum er positivt for Feng Shui.  

Yin og Yang

Det er bedst hvis du kan skabe en harmonisk balance på kontoret. Feng Shui bruger også meget idéen om Yin og Yang. Så når du indretter rummet med et prangende billede, så sørg for der er noget som modspiller det. Så som jordfarver, eller andre nedtonede farver, som for eksempel grå eller beige. Hvis du har mange farverige blomster, kan du hænge billeder op af søer eller floder, eller skaffe et akvarium som er yang til ying.

tempest.dk kan du få hjælp til at få dine kontordrømme til at gå i opfyldelse, let og sikkert.    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *