Guides

Guide: Sådan starter du din egen webshop

E-handlen bommer i Danmark i disse år. Sidste år voksede den samlede handel online med over 13%, og dermed rundede e-handlens andel af det samlede privatforbrug i Danmark 10%, hvilket svarer til en værdi på 90 milliarder kroner. Det er dog ikke kun de store veletablerede virksomheder og dagligvarekæder, der orienterer sig mere og mere imod internettet. Det er også blevet langt mere udbredt at små enkeltmandsvirksomheder i dag starter som en webshop. Der er stadig mange brancher, der ikke er gået online, så hvis du selv går med drømmen om at drive din egen forretning, kommer der her en kort guide til, hvordan du kan starte din egen webshop.

Find ud af hvad du gerne vil sælge

Dette punkt kan både tage kort og lang tid at komme forbi. Men ofte er det nemmest at tænke indad: hvad ville du gerne sælge. Et det noget du brænder for, noget du ved en masse om eller er du selv stødt på nogle produkter du genre vil have, men ikke synes du behøver at gå i en butik for hente? Der er som udgangspunkt ingen produkter, der ikke kan sælges online. I de senere år er især sexlegetøj og babytøj to ting, der i overvejende grad sælges på nettet. I førstnævnte tilfælde giver internettet en større grad af privatliv fremfor hvis man køber det i en butik, og i det andet tilfælde slipper man for at skulle tage ud i et stort varehus som BabySam. Og priserne er selvfølgelig i de fleste tilfælde lavere på nettet end i butikkerne.

Køb et domæne og et webhotel

Det første du skal gøre efter du har fundet dine produkter og din branche er at købe et domæne. I den forbindelse gælder det om at lave et domæne der er vinklet knivskarpt, så det er nemt for brugerne at gætte hvad du sælger. Et domæne som ’billigehvidevarer.dk’ er for eksempel let at forholde sig til.

Dernæst skal du have købe dig plads på et webhotel. Et webhotel er ligesom en server hvor du kan gemme alt dit data fra din hjemmeside. Der er store forskelle på, hvor meget det koster, men du kan få et godt overblik her over de bedste priser her.

Lej en webbutik – eller lav den selv

Når du har fundet dine produkter og din hjemmeside op, skal du have fat i en webshop. Her kan du selv vælge om du vil bygge den op fra grunden selv. Dette tager dog både lang tid og kræver, at man har en hvis teknisk indsigt herunder forstand at kode. Derfor er det også muligt at leje en webshop, som tilføjes til ens hjemmeside. Ved sådan en løsning sørger en ekstern virksomhed for, at din webshop fungerer og til gengæld betaler du et månedligt beløb for at have din webshop.

I det lange løb er denne løsning både tidsbesparende og pengene kan hurtigt være givet godt ud. Der er mange ting forbundet med opsættelse af webshops og deres konfigurering, så hvis du er nybegynder indenfor dette felt, vil jeg anbefale dig at få nogle professionelle fagfolk til at sætte det op for dig.

Få søgemaskineoptimering din hjemmeside

Efter din hjemmeside og webshop er kommet i luften er det vigtigt, at du får lavet noget søgemaskineoptimering på din hjemmeside. Dette sørger for, at du kan rykke frem på Googles sider, hvor størstedelen af trafikken finder sted i toppen af side 1. Hvis du er i branche, hvor der ikke er mange konkurrenter, vil du hurtigere kunne rykke opad i systemet.

Her kan du igen vælge om du vil gøre det hele selv, eller om du vil få professionelle til at gøre det for dig. Der ligger på nettet en lang række gratis guides til hvordan du kan søgemaskineoptimere din hjemmeside, så til en hvis grad, kan man gøre en hel del selv. Men hvis man gerne vil helt til tops i søgemaskinerne, er det bedst at få et search-bureau til at gøre det for en.

Lav en aftale med et fragtselskab

Endnu en ting, der er godt at have styr på tidligt, er fragten. Du kan selvfølgelig som webshopejer selv vælge, hvad du vil tage for at sende dine varer. Såfremt du får opbygget noget volumen på din hjemmeside er det en god ide at lave en personlig aftale med et fragtselskab. På den måde kan du opnå en god besparelse og øge dit overskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *