Guides

Sådan får du et bedre kontormiljø

Vi opholder os meget af vores tid på kontoret og derfor er det vigtigt at klimaet er i orden. For det kan have betydning for dit arbejde, hvis du ikke kan koncentrere dig på grund af støj fra andre medarbejderes tasten på computeren eller hvis der bliver snakket meget, men hvordan kan man gøre noget ved det? Der findes mange løsninger i form af plader, lamper og Akustikpuds, der er lydabsorberende.

Lydabsorberende loftsplader

En af metoderne til at reducere støj i kontormiljøet er ved at sætte lydabsorberende plader op på loftet. Bliver du tit generet af akustikken der er i kontorområdet. Lydabsorberende plader findes i mange forskellige udgaver og en af de mest brugte i kontormiljøer er lydabsorberende plader i loftet, det er plader der ser ud som om at de svæver fra loftet af. En sådan plade kan reducere støjen en hel del så dine medarbejder vil få et bedre arbejdsmiljø. Lydabsorberende plader er lavet af materialer der absorberer lyden. Pladerne er nemme at sætte op og tages ned igen og kan gøres af jer selv, hvis i vil spare håndværkeren. De er også nemme at rengøre og kan tages ned hvis der skal males eller gøres hovedrent. Udover den svævende loftplade, kan man også få en mere permanent løsning, hvor loftpladen bliver limet fast til loftet, forskellen på de to løsninger er at loftpladen der bliver limet fast ikke kan afmonteres igen så nemt som med de svævende loftplader.   

Lydabsorberende lamper

Der findes også lamper der kan absorbere lyden, det mest effektive at gøre med lydabsorberende lamper er at hænge lamperne over borde, hvor der foregår samtaler og egner sig bedre til mindre rum end til store åbne kontorlandskaber, så er i et mindre kontorlandskab, kan det også være en fordel at bruge lydabsorberende lamper, da de gør at hvis i holder et møde, bedre vil kunne høre hinanden.  Lamperne er lavet med rockwool som gør at lampen absorberer unødvendig støj.  

Lydabsorberende vægge

Som tidligere nævnt kan man sætte plader på loftet som kan absorbere lyd, disse kan også sættes på væggene for at absorbere lyden og skabe mindre genklang. Hvis der er højt til loftet, kan dette derfor være løsningen, da ved at placere pladen på væggen derfor er tættere på støjkilderne. Du kan også billeder der er lydabsorberende, disse er mere dekorative end, den almindelige lydabsorberende plade. Det vil heller ikke vække opsigt, da folk bare vil tro at det er en dekoration, så der bliver der slået to fluer med et smæk, da i ikke skal ud og investere i udsmykning udover. I kan også få akustikplader der kan bruges som opslagstavle, på den måde har i en funktionel løsning som i kan bruge i arbejdet. Har i brug for at kunne flytte rundt på væggene, kan i få skærmvægge, der kan placeres der hvor der er mest brug for at reducere støjen, så hvis den ene dag er der støj et sted og den anden dag er der støj et andet, så kan i flytte skærmvæggen så det passer jer.   

Akustikpuds

Der er en løsning mere og det er akustikpuds, akustikpuds er puds/ slags maling der bliver monteret på væggene, denne løsning er mere æstetisk, da i slipper for at kigge på plader der hænger på væggen eller i loftet. Fadeceilings tilbyder akustikpuds løsninger som gør at der ikke er synlige samlinger på væggene. Akustikpuds kræver ikke vedligeholdelse og støv kan fjernes med en tør støvkost.

Hvilken løsning skal i have, skal det være Fadeceilings.dk løsning med Akustikpuds eller skal det være en af de andre, hvad der passer til jeres behov?    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *