Uncategorized

4 ting du skal huske når du starter din egen virksomhed

En virksomhed består af en helt masse forskellige komponenter. Når man går med tanker om at starte sin egen virksomhed, kan det måske være lidt uoverskueligt at starte. Mange iværksættere, stiller sikkert sig selv spørgsmålet, ”hvor skal jeg starte?”. Vi guider dig til det mest essentielle, når du ønsker at starte egen virksomhed. 

1.      Lav en forretningsplan

Først og fremmest skal du lave forretningsplan, hvordan vil du finansiere din idé? Vil du selv gøre det? Eller vil du søge om at få nogen til at finansiere i din virksomhed? En forretningsplan er en god måde at fremvise dine potentielle investorer, hvad du har i tankerne for virksomheden. Jo mere udarbejdet og detaljeret den er, jo bedre. Husk at forretningsplanen er ligeså meget en indikator, til potentielle investorer, som til dig selv.   

2.      Lav en produktportefølje

Det er vigtigt at du og andre, er sikre på at forstå det produkt eller den serviceydelse du sælger. Du skal vide, hvad produkterne koster i indkøbspris eller hvor meget det vil komme til at koste, at ansætte nogen som skal udføre serviceydelsen.

 Derefter skal du prisfastsætte produktet eller serviceydelsen, men inden da skal du have afdækket hvordan konkurrenterne på markedet gør. Hertil skal du lave en udregning for dit dækningsbidrag. Dækningsbidraget hjælper med at indikere hvor meget du omsætter pr. produkt eller pr. ydelse. Dækningsbidraget kan derfor bruges til regne ud hvor meget du skal tage for dit produkt eller ydelse.  

3.      Din virksomhed skal være registreret

Inden du erklærer dig selv som virksomhedsejer, skal du huske at have styr på CVR nummer. Hvis du tænker at din virksomhed skal være international, er du også nødt til at få købt dig til en ny LEI kode. En LEI kode er et internationalt CVR nummer, og er siden 1 januar 2018, lovpligtigt i Danmark for mange virksomheder. LEI står for Legal Entity Identifier.

Hvis du forventer en omsætning på over 50.000 kr. inden for 12 måneder, SKAL du CVR registrere din virksomhed, da det med denne omsætning, anses som en fuldtidsvirksomhed. Hvis du forventer at få en omsætning på under 50.000 kr. er det ikke nødvendigt at CVR registrere din virksomhed. Det kan dog være klogt at gøre det alligevel.

4.      Økonomi og bogføring

I din forretningsplan skal du desuden, også være knivskarp på økonomien. Det handler om at have styr på sit privatbudget, for at virksomheden skal kunne køre rundt, er det vigtigt du har en eller anden form indtægt eller opsparing, til privatforbrug. Et etableringsbudget – hvor stort et kapital du skal bruge til at starte virksomheden. Et driftsbudget, hvilke udgifter og indtægter du regner med, når virksomheden er opstartet. Et likviditetsbudget, om du har nok likviditet i kassen/banken til at betale udgifter. Disse forskellige udgifter, burde du lave en detaljeret plan over, og medskrive i din forretningsplan.

Før du starter virksomheden op, er det også en god idé at overveje hvordan du vil bogføre virksomhedens regnskab. Det kræver meget tid at bogføre selv, så derfor er det en klogt at overveje at hyre noget professionel bogføringshjælp fra en bogholder eller også kan du overveje at ansætte en revisor.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *