Guides

Sådan får du styr på dit regnskab

Regnskabet er yderst vigtigt i en virksomhed. Når du står for det hele selv som iværksætter, så kan det dog føles som en monumental opgave, der ikke lige er til at klare.

Sådan skal det selvfølgelig ikke være! Regnskaber kan klares af enhver, og du har gode muligheder for at komme i gang med at få et godt regnskab – læs mere om dem nedenfor.

Lær nogle af nøgleværdierne udenad

Der er nogle tal og begreber, som det er super smart at lære udenad. Du behøver ikke være økonomiprofessor, men det at lære dem giver en vis tryghed.

Inkluderet i dette er noget så simpelt som moms, hvor 20% af al indtægt fra private kunder skal betales til SKAT i din afregning af moms.

Og glem ikke selskabsskatten! Den er i dag på 22%, og det kan ændre sig let efter regeringen, som har magten.

At huske sådan nogle tal er god praksis og er med til at styrke din egen forståelse af den økonomi, som du sidder med.

Husk billeder af kvitteringerne!

Kvitteringer – de fleste af os siger nok nej til dem, når vi står nede i supermarkedet. Men når man har en virksomhed, så skal man nærmest samle på dem.

Netop her er det utroligt vigtigt, at du faktisk tager billeder af kvitteringerne. Hvor mange af os har ikke lige fået krøllet de små stykker papir sammen? Eller måske har de været i lommen under et regnskyl og blækket er vasket af.

Uanset hvad, så er det utroligt vigtigt, at du gemmer på dem. Med kvitteringer er der penge at hente og dokumentere, så glem det ikke.

Stemmer det overens med banken?

Når man sidder med regnskaberne selv, så vil man gerne tro, at man bare har styr på det. Og det har du sikkert også – til en vis grad.

Men der er ikke noget bedre end at kigge på bankkontoen og se, at tallet, som står der også er det tal, som du har skrevet ned!

Skulle dette ikke være tilfældet, så er det jo godt, at du husker at bankafstemme ofte. Jo oftere du afstemmer jo lettere kan du se, hvor fejlen skete. Afstemmer du en gang om måneden og ser du pludseligt en fejl, ja så er det indenfor den sidste måned!

Spørg gerne om hjælp

Der er ingen skam i at erkende, at de fleste af os bare ikke er eksperter i regnskaber. Du er med garanti god til at iværksætte og udvikle, men økonomi er ikke alles mærkesag.

Og derfor er der altså ingen skam i at søge hjælp til dette! Det kan være så simpelt som at spørge et familiemedlem eller en ven, om de ikke vil bruge en eftermiddag på at kigge det hele over og se, om du er på rette vej.

Måske skal du have kontakt til en revisor, som simpelthen gør dette som job. Så er du i hvert fald sikret, at du er på rette spor, og ikke laver bommerter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *