Uncategorized

Sådan sikrer du din virksomheds fremtid

Vi er alle enige om, at sygdom og død er en dårlig ting. Dog er sygdom noget, som kan ramme alle og døden er uundgåelig. Ved du som virksomhedsejer, hvad der skal ske med din virksomhed i tilfælde af, at en ulykke sker?

Forestil dig, at du kommer ud for en ulykke og bliver invalid eller i værste tilfælde dør. Hvad skal der så ske med din virksomhed? Hvad er virksomhedens fremtidige strategi og hvem skal være den nye direktør? Du har som virksomhedsejer med garanti udtænkt dig en plan for, hvad der skal ske med din virksomhed i fremtiden. Desværre er det bare sådan, at man ikke altid får skrevet sådanne tanker og overvejelser ned. Og når så ulykken sker, står man tilbage som et stort spørgsmålstegn og ikke aner, hvad man skal stille op.

Et virksomhedstestamente giver dig, som virksomhedsejer mulighed for at skrive dine tanker samt informationer om virksomheden ned. På den måde vil de efterladte vide, hvilke beslutninger, som skal tages. Dertil vil et virksomhedstestamente skabe tryghed for ikke blot dine efterladte, men også for dine leverandøre, kunder og medarbejdere. En tryghed hos disse er med til at sikre din virksomheds overlevelse i fremtiden.

Overvej selv om du ville ønske at have en partner eller investere i en virksomhed, hvor du er i tvivl om virksomhedens fremtid – det er det de færreste som vil. Det er derfor utrolig vigtigt, at du som virksomhedsejer opretter et testamente.

Man skal dog huske på, at et virksomhedstestamente ikke er et juridisk bindende dokument. Dog kan et testamente være med til at sikre, at du har indflydelse på din virksomheds fremtid. Dertil sikrer et virksomhedstestamente, at den nye ledelse kender til dine ønsker med hensyn til fremtidig drift, salg og så videre. Hvis du ønsker, at din virksomhed SKAL følge dine retningslinjer og ønsker, har du muligheden for at udarbejde en ejeraftale. Denne ejeraftale kan indeholde juridiske bindinger, som gør, at de kommende ejere skal indrette sig efter dine ønsker. En ejeraftale vil altså sikre, at dine efterkommere hver for sig er forpligtet til at følge dine fremtidige ønsker for virksomheden.

Det er altid vigtigt at være forberedt. Men hvis ulykken ikke sker, har dit virksomhedstestamente ikke været forgæves. Under alle omstændigheder vil et virksomhedstestamente styrke din virksomhed. Det skyldes, at i din udarbejdelse af virksomhedens testamente vil der blive gennemgået virksomhedens fremtid. Her vil altså blive diskuteret retningslinjer, for hvad du mener skal ske. Gennemgangen af din virksomheds strategi, forretningsplan samt økonomi kan være med til at videreudvikle samt skabe nye visioner og fornyet fokus, som vil gave din virksomhed.

Så sørg for at få oprettet et virksomhedstestamente – det kan være med til at sikre din virksomheds overlevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *