Guides

Gør dine møder mere effektive med disse tips

I alle virksomheder bliver der hvert år holdt mange måder. Møder er vigtige for at få en virksomhed til at køre rundt, men i mange virksomheder ender møderne med at sluge al for meget tid, fordi møderne ikke bliver holdt effektive. Vi har derfor samlet et par tips til hvordan du gør møderne i din virksomhed mere effektive, så du undgår at spilde tid på lange møder.

Lav en dagsorden

Første tip, til at holde effektive møder er ved at sørge for at der er en dagsorden. Hvis du på forhånd laver en dagsorden, hvor alle deltagere kan se hvad der skal snakkes om på det her møde er I godt på vej til at mødet bliver mere effektivt.

Samtidig sørger en dagsorden for at I ved hvad I skal starte med at snakke om, og det gør at I kan gå mere effektivt til værks. Hvis I ikke har en dagsorden risikerer du, at I starter med at snakke om noget andet, end det der vil være bedst at starte med og på den måde kan det gøre at mødet bliver mindre effektivt.

 

Sørg for at alle forbereder sig inden mødet

Næste skridt til effektive møder er at søge for at alle har forberedt sig godt inden mødet. Det er først og fremmest vigtigt at du selv har forberedt dig, så du er klar til at få det optimale ud af mødet, men det er også vigtigt at dem du har holdt møde med har forberedt sig.

Du kan sørge for at dem du skal holde møde med forbereder sig ved fx at sende materiale ud som de kan kigge på, så de har en mulighed for at læse om hvad mødet skal handle om og derigennem forberede sig.

Det er vigtigt at alle er forberedte for at I får det mest optimale ud af mødet og ikke skal bruge tid på at snakke om de ting, der kunne have været afklaret over en mail.

 

Byd velkommen med kaffe

Tredje tip til dine møder handler lige knap så meget om at gøre mødet effektivt men om at sørge for at starte mødet på en god måde. Det er vigtigt at få en god start på mødet, for at selve mødet også bliver en succes.

For at starte mødet godt, er det en god idé at byde velkommen med en kop kaffe eller the, alt efter hvad dine gæster er til. Du kan med fordel også sætte lidt vand ind på bordet, evt. på en flot sækkeserviet, så der er dækket flot op på bordet og I kan holde møde i flotte rammer. Du kan fx finde flotte dækkeservietter fra Georg Jensen Damask ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *