Guides

Sådan bliver du en bedre kollega

Vi vil alle sammen gerne være den bedste medarbejder og kollega, som vi overhovedet kan. Det er noget der kommer helt naturligt for mange mennesker, men nogen døjer lidt mere. Det er ikke noget trick man skal lære eller sort magi, blot ganske almindelig imødekommenhed og høflighed.

Følg disse råd og du vil opdage at du bliver en langt bedre kollega.

 

Smil og sig pænt godmorgen

Er du typen, der vælter klatøjet og sløvt ind på arbejdet, hvorefter du smider dig i stolen og drikker kaffe, som var det livets vand? I så tilfælde kan du godt regne med at kollegerne ignorere dig, eller i værste fald helt undgår dig. Det er ikke særligt socialt eller gode for sammenholdet på arbejdspladsen.

Opbyg den gode vane at være veloplagt og smilende. Sig tydeligt godmorgen til dine kolleger. En lille smule godt humør kan være med til at skabe en helt ny stemning, og vier alle en rigtigt god start på dagen.

 

Bed om andres input

Vi kan alle sammen godt lide at blive bedt om vores mening. At få lov at komme med input, gør at vi føler os inkluderede og som en den af fællesskabet. ”Hvad synes du der mangler her?” eller ”Har du nogle gode ideer, til hvordan jeg kan forbedre dette?”, kan gøre meget mere end du tror. Sørg for at takke oprigtigt for deres input, selv hvis de skulle vise sig ikke at være så brugbare.

 

Undgå sladder

Sladder er enhver god arbejdsplads mareridt. Der er ikke noget der kan skabe dårlig stemning og splid, som ondsindet sladder om medarbejdere. Du vil ikke bryde dig om at andre snakkede om dig bag din ryg, så hvorfor skulle andre bryde sig om det?

Hvis du oplever at der florerer sladder på arbejdspladsen, så gå til en arbejdsmiljørepræsentant eller din overordnede. Det virker måske ukollegialt, men er sladder ikke endnu værre?

 

Lær at håndtere besværlige kolleger

Hvis du har en diskussion med en kollega, der bare ikke vil se tingene som du vil, og måske endda er ved at bringe diskussionen ned på et ubehageligt niveau, så forestil dig at dine børn ser på. Alene det mentale billede, vil sikre at du ikke mister tålmodigheden og lader dig trække ned i en barnlig diskussion, der kun kan føre skidt med sig.

 

Giv komplimenter

Alle elsker en kompliment, hvis den er oprigtigt. Er der nogen der har fikset den kopimaskine der altid driller? Eller er en kollega stoppet med at ryge? Så sørg for at give en masse positiv feedback, da det kan motivere dem til at fortsætte det gode arbejde.

Det er slet ikke så svært at være en god kollega, man skal bare være positiv og opmærksom på andre mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *