Uncategorized

En god leder skaber glæde hos de ansatte

Hvis en ledelse formår at gøre medarbejderne tilfredse, giver det gode økonomiske resultater samt kvalitet i arbejdet. Der er en statistisk sammenhæng i mellem disse. Samtidigt er de virksomheder, der har en høj produktivitet, også ofte dem med gode og veluddannede ledere.

Ofte er fællesnævneren for en god og dygtig leder ikke blot en høj intelligens, men derimod evnen til at fornemme ens medarbejders følelser og behov. En dygtig leder formår at benytte medarbejdernes intelligens og ved hvordan, man får dem til at yde deres bedste.

Samtidig er motivation og arbejdsglæde brændstoffet til et godt og sundt arbejdsliv. Motiverede medarbejdere i en virksomhed er både effektive og glade medarbejdere, hvilket resulterer i en stigende produktivitet.

Undersøgelserne taler for sig selv

Flere undersøgelser viser, at arbejdsglæden kan kobles direkte sammen med en virksomheds økonomisk forståelse. Det er derfor i dag en nødvendighed at løfte kvaliteten og styrke lederne i Danmark.

Personlige egenskaber såsom empati, troværdighed og tillid er alle egenskaber, der er uundværlige, hvis man er leder eller har andet personaleansvar i en virksomhed. Der er lavet flere undersøgelser, der viser, at emotionelt intelligente ledere skaber markant bedre resultater end tilsvarende ledere.

Et godt udgangspunkt

En grundig indsigt i menneskets adfærd, personlighed samt følelser er et rigtig godt udgangspunkt for at skabe gode langvarende relationer og resultater. I dag er der mere end nogensinde før brug for ledere, som forstår deres medarbejder samt de bløde værdier.

Forstår en leder den enkelte medarbejders situation, vil virksomheden også have de bedste forudsætninger for at komme videre. For virksomheden handler det om at skabe den helt rette balance af både positive, negative samt aktive og passive følelser. Ofte er dårlige ledere i dagligdagen hovedårsagen til, at medarbejdere skifter job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *