Nyheder

Digitalisering øger produktiviteten og konkurrenceevnen

Digitalisering er en vigtig del i de små og mellemstore virksomheder. Dels er digitalisering en vigtig del af selve forretningen i den enkelte virksomhed, og dels kan den lette virksomhedens administrative byrder.

It-løsninger kan dog også være svært at håndtere for mange små og mellemstore virksomheder. Der kan hurtigt opstå mange spørgsmål, såsom ”skal man markedsføre sig på sociale medier?” eller ”skal man købe det dyreste regnskabsprogram, når der findes gratis billige alternativer?”.

Der er ingen tvivl om, at de virksomheder, der i dag er længst fremme med at implementere it-løsninger, vil være væsentlig stærkere rustet til fremtidig vækst end de virksomheder, der halter bagud med ukurante og gamle it-løsninger.

Den offentlige digitaliseringsproces er godt i gang

Handler man i dag med den offentlige sektor, kan fakturering samt betalinger kun ske via digital kommunikation. Ligeledes kan refusioner af sygedagpenge eller lignende også kun ske via digitale løsninger.

Den offentlige digitaliseringsproces er med andre ord godt i gang. Digitaliseringen af de offentlige sektorer er kun lige startet og helt frem til år 2020, vil en længere række af andre erhvervsrelaterede processer ligeledes blive digitaliseret.

Selv om enkelte digitaliseringsprocesser har været med fejl i større eller mindre grad samt givet store omstillingsproblemer for alle parter, er det stadig Håndværksrådets generelle opfattelse, at den offentlige digitalisering kun er med til at øge erhvervslivets samlede produktivitet samt konkurrenceevne.

Stadig flere obligatoriske indberetninger foregår i dag via digitale løsninger. Håndværksrådet kæmper en hård kamp for, at overgangen og brugen er så let og omkostningsfrit for den enkelte virksomhed. De digitale redskaber skal kunne minimere de administrative byrder i virksomhederne og generelt i vores danske samfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *